Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι δυνατό να δεχθούμε “Μακεδονική” εθνότητα;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι δυνατό να δεχθούμε “Μακεδονική” εθνότητα;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΔΩΝI ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

"'Οχι" σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7. Δηλώνει ότι βουλευτές της ΝΔ "μπορούν ελεύθερα να παρίστανται" στα συλλαλητήρια, ενώ εξαπολύει μύδρους εναντίον του υπουργού Αμυνας, με αφορμή προσωπικές αναφορές του στο Twitter εναντίον βουλευτών της ΝΔ: "Δεν θα γίνει η Ελλάδα χαβούζα επειδή το θέλει ο Καμμένος", είπε χαρακτηριστικά.

“Η ΝΔ δεν συμμετείχε επισήμως στα προηγούμενα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, αλλά όπως και τότε, βουλευτές και στελέχη της μπορούν ελεύθερα να παρίστανται”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

“Δεν είναι βιαστικό (που γίνονται συλλαλητήρια πριν δούμε την συμφωνία). Διότι η ύπαρξη μίας λαϊκής αντίδρασης ενισχύει σε μία τέτοια διαπραγμάτευση τον πρωθυπουργό. Μπορεί κάλλιιστα να πει σε όσους του ασκούν πίεση, ότι στην Ελλάδα υπάρχει πίεση…” ανέφερε.

Παράλληλα, ο κύριος Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι είναι καθοριστικό να έρθει στη Βουλή εγκαίρως η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, εφόσον την έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση: “Διαβάζουμε σήμερα ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή. Πρώτα θα τους αφήσει να μπουν στο ΝΑΤΟ και μετά θα το φέρουμε στη Βουλή, όταν αυτοί θα πάνε να κάνουν δημοψήφισμα. Αν το δημοψήφισμα γίνει Σεπτέμβριο, αλλά τα Σκόπια έχουν μπει στο ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, τότε έχει πάρει ο Τσίπρας την ευθύνη μόνος του.”

Στο ερώτημα, εάν είναι ‘κόκκινες γραμμές’ για τη ΝΔ η “μακεδονική εθνότητα” και η “μακεδονική γλώσσα”, ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε θετικά.

“Δεν θα γίνει η Ελλάδα χαβούζα επειδή το θέλει ο Καμμένος”

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε οξύτατο ύφος για τα σχόλια που ανήρτησε στο Twitter o υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, στον απόηχο της κριτικής που δέχθηκε για το ταξίδι του στο Μονακό.

Ο κύριος Γεωργιάδης διερωτήθηκε, πώς θα αντιδρούσε οποιοσδήποτε εάν δεχόταν προσβλητικά σχόλια – όπως αυτά του κυρίου Καμμένου – για την σύζυγό του.

“Αυτό που είπε ο Καμμένος ήταν με το σεις και με το σας; O δήθεν καθωσπρεπισμός και οι δήθεν αποστάσεις βλάπτουν τη δημοκρατία. Αυτό πιστεύω. Εδώ δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Δεν θα γίνει η Ελλάδα χαβούζα επειδή το θέλει ο Καμμένος”, ανέφερε σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι “η ερώτηση της ΝΔ (για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό) δεν είχε τίποτα το ειρωνικό, ούτε προσβλητικό. Ήταν μία απολύτως κόσμια ερώτηση, μέσα στα πλαίσια του συνταγματικού μας δικαιώματος να ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αλίμονο, εάν η απάντηση ενός υπουργού σε μία κριτική που του ασκούμε, είναι ύβρις και οχετός”.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι ανέχεται κα επιβραβεύει τους κυρίους Πολάκη και Καμμένο με το να τους κρατά στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ καθημερινά υβρίζουν πολιτικούς αντιπάλους σε αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ψηφίζουμε… με βάση τη μάχη του Μαραθώνα”

Στην ερώτηση, τέλος, εάν ήταν δίκαιη η κριτική που ασκήθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ – στον απόηχο κατά της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη – με αφορμή σχόλιό του για τα ιστορικά γεγονότα του 1963 σε σχέση με την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε: “Αυτό που είπε ο Μητσοτάκης ήταν, ότι δεν μπορούμε στην τωρινή μας πολιτική αντιπαράθεση να βάλουμε γεγονότα της Ιστορίας. Σε λίγο θα μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουμε με βάση το ποιός κέρδισε τη μάχη του Μαραθιώνα…αυτό εννοούσε ο Μητσοτάκης”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα