10 βιβλία για να δωρίσεις φέτος τις γιορτές

10 βιβλία για να δωρίσεις φέτος τις γιορτές

Το news247 βρίσκει και σου προτείνει 10 βιβλία κατάλληλα για δώρο στους αγαπημένους σου.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σας χάρισαν ένα δώρο; Ή μάλλον καλύτερα, πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος επέλεξε να σας χαρίσει ένα βιβλίο για δώρο;

Είναι όμορφο να κάνεις και να δέχεσαι δώρα. Είναι πολύτιμη και σημαντική κίνηση και όταν δεν αποτελεί πράξη υποχρέωσης είναι ένα σημαντικό κομμάτι προσφοράς της σκέψης και του εαυτού μας προς τον αποδέκτη. Η επιλογή σου να χαρίσεις για δώρο ένα βιβλίο αυτομάτως αποκτά στοιχεία αφοσίωσης και μοναδικότητας. Αποδεικνύει την διάθεση σου να προσφέρεις ένα δώρο που θα αρέσει στον αποδέκτη και θα εκτιμήσει ξεχωριστά αφιερώνοντας τον χρόνο του. Τα βιβλία έχουν μία διάρκεια στον χρόνο. Οξύνουν την σκέψη, διαμορφώνουν κριτική ικανότητα, μπορούν να διαβαστούν μετά από μήνες ή και χρόνια και να συζητηθούν ακόμα περισσότερο.

Τα βιβλία σε βοηθούν να καταλάβεις πράγματα τα οποία δεν έχεις γνωρίσει και δεν είχες ποτέ μία προσωπική εμπειρία μαζί τους. Σε ταξιδεύουν στην πραγματικότητα που αναζητάς στιγμιαία και στο ιδανικό βοηθώντας την φαντασία σου να πλάθει εικόνες έτσι ώστε να διαμορφώσεις την δικιά σου άποψη. Τα βιβλία κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν στις δεύτερες ευκαιρίες. Μέσα από τα sequels διδάσκουν πώς μία ιστορία που έχει τελειώσει μπορεί να διαδεχτεί μία νέα με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Τα βιβλία διδάσκουν υπομονή και τόλμη. Σε μαθαίνουν να αγαπάς το διαφορετικό, την ιδιαιτερότητα και τα ελαττώματα των άλλων. Κάνουν τους πάντες να εξελίσσονται και δεν παρουσιάζουν ποτέ κανέναν τέλειο.

Είναι εύκολο να ευχαριστήσεις κάποιον και να τον κάνεις χαρούμενο τα Χριστούγεννα. Ένα βιβλίο θα του φτιάξει το κέφι και αμέσως θα τον κάνει να αισθανθεί κατανόηση και συμπαράσταση.

Δευτέρα

13,90€
12,51€

Δύσκολα θα καταλάβαινες αν τον έβλεπες έξω ή στη δουλειά του, ή αν μιλούσες μαζί του για λίγο, ότι ήταν από μικρός εθισμένος στον τζόγο. Αδειάζοντας στα κρυφά πολλές πιστωτικές του πατέρα του και το ταμείο στο μαγαζί του αδερφού του, και έχοντας χάσει μια περιουσία μέχρι τα τριάντα του, μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Το πρώτο που έμαθε στις ομαδικές συνεδρίες της Δευτέρας ήταν να συστήνεται ως εξαρτημένος τζογαδόρος.

Έξω Από Τα Δόντια

11,00€
9,90€

Ο George Lois αποκαλύπτει τι τον κρατάει δημιουργικό στα 82 του, γιατί το να κοιμάσαι τρεις ώρες την ημέρα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, πώς έκανε τον Τόμι Χίλφιγκερ πλούσιο και διάσημο σε ένα βράδυ, γιατί αρνήθηκε να ανταλλάξει ένα εξώφυλλό του με έναν πίνακα του Γουόρχολ, πώς άλλαξε την ιστορία του MTV και απίστευτες ανέκδοτες ιστορίες με τον Μοχάμεντ Άλι, τον Μπομπ Ντίλαν και άλλους φίλους και συνεργάτες του.

Η Απάτη του Ίκαρου

14,90€
13,41€

Στο πιο θαρραλέο και προκλητικό βιβλίο της καριέρας του, ο Σεθ Γκόντιν σου δείχνει πως να διαπρέψεις σε μια οικονομία που επιβραβεύει την τέχνη και όχι την ασφάλεια. Εξηγεί γιατί οι αληθινοί πρωτοπόροι επενδύουν στην εμπιστοσύνη, την πρωτοτυπία, την ηγεσία και τις ιστορίες που αξίζει να διαδωθούν. Και υποστηρίζει με πάθος γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου σαν τέχνη.

Ο Παππούκας Μου

10,50€
9,45€

Αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και του εγγονού του. Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο, το αφιερώνει σε “όλες τις γιαγιάδες και όλους τους παππούδες”. Η Καταλανή εικονογράφος προσεγγίζει το θέμα με ζεστασιά και ευαισθησία: η εικονογράφησή της θα γοητεύσει τους γονείς, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν το χιούμορ και τους χαρακτήρες της ιστορίας.

Άγρια

18,80€
16,92€

Η Σέριλ νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα. Μετά το θάνατο της μητέρας της η οικογένειά της διαλύεται και ο γάμος της καταρρέει. Παίζει επικίνδυνα με ουσίες και παρασύρεται σε ευκαιριακές σχέσεις. Απογοητευμένη από τον κόσμο και τον εαυτό της, ακολουθεί το ένστικτό της και παίρνει την πιο τολμηρή απόφαση της ζωής της. Ξεκινά ολομόναχη μια πεζοπορία 1.800 χιλιομέτρων μέσα στην άγρια φύση της Αμερικής. Βιώνει μια απίστευτη περιπέτεια γεμάτη κινδύνους, φλερτ, ανατροπές και χιούμορ, για να καταφέρει τελικά, δαμάζοντας τους φόβους της, να βρει τον εαυτό της και την ευτυχία.

Τα Μαθηματικά της Αγάπης

11,00€
9,90€

Από την αξιολόγηση της καλύτερης στρατηγικής για τα διαδικτυακά ραντεβού μέχρι την αφηρημένη έννοια της ομορφιάς, η Φράι αποδεικνύει -με οξυδέρκεια, ευφυΐα και χιούμορ- ότι τα μαθηματικά είναι ένα αναπάντεχα χρήσιμο εργαλείο για να διαπραγματευόμαστε τα πολύπλοκα, άλλοτε μπερδεμένα κι άλλοτε εξοργιστικά, μα πάντα ενδιαφέροντα, μαθηματικά μοντέλα της αγάπης.

Ο Βασιλιάς Γάτος

11,90€
10,71€

Μια πανέξυπνη και αστεία ιστορία της Marta Altés για τη φιλία, την τέχνη του συμβιβασμού και την προσαρμογή στις αλλαγές. Τέλειο για οικογένειες που περιμένουν παιδί, αλλά και για όσους αγαπάνε τις γάτες και τους σκύλους.

Η Ιστορία της Ζωής μου…

16,50€
14,85€

Η Ιστορία της Ζωής Μου… κάνει εύκολο να φυλάξεις και να μοιραστείς τις αναμνήσεις που συμπληρώνουν την εικόνα μιας ζωής. Αυτό το καλαίσθητο και ανθεκτικό ημερολόγιο με τον φρέσκο σχεδιασμό, ξεχωρίζει κατά πολύ από την εικόνα που έχουν τα απλά και συνηθισμένα λευκώματα που κυκλοφορούν. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να χωράει μια ζωή και να αντέχει για πολλές.

H Τέχνη της Ρουτίνας

14,25€
12,83€

Γεμάτο συναρπαστικές ματιές στη μηχανική της ιδιοφυϊας και γαργαλιστικές ιστορίες από τις προσωπικότητες πίσω από αυτή, Η Τέχνη της Ρουτίνας είναι ακαταμάχητη, εθιστική και πέρα για πέρα διαφωτιστική.

H Δύναμη των Εσωστρεφών

16,90€
15,21€

Η Δύναμη των Εσωστρεφών απενοχοποιεί τους ήσυχους και εγκεφαλικούς ανθρώπους που δεν πληρούν το «Ιδανικό της Εξωστρέφειας». Επίσης, προσφέρει συμβουλές που κάνουν πιο ουσιαστική την επικοινωνία μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών στις προσωπικές σχέσεις, στον χώρο εργασίας και στην οικογένεια. Πώς θα ευτυχήσεις με έναν εξωστρεφή σύντροφο; Πώς θα στηρίξεις το εσωστρεφές παιδί σου; Πώς θα αντιμετωπίσεις τον επιθετικό εργοδότη σου; Πώς θα αξιοποιήσεις τον λιγομίλητο συνεργάτη σου;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα