Αυτά είναι τα 25 'θαύματα' του κόσμου για το 2015

Αυτά είναι τα 25 'θαύματα' του κόσμου για το 2015

Σας παρουσιάζουμε προορισμούς-ορόσημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά τοπία και ανθρώπινα δημιουργήματα που αποτελούν το σήμα-κατατεθέν περιοχών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στη λίστα του Tripadvisor.com για το 2015.

Προορισμοί-ορόσημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη ψηφίστηκαν από τους επισκέπτες της σελίδας και σας τους παρουσιάζουμε:

1. ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Αυτά είναι τα 25 'θαύματα' του κόσμου για το 2015

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εναπομείναν θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα 25 σημαντικότερα σημεία-ορόσημα στον κόσμο για το 2015. Η Άνγκορ Βατ βρίσκεται στην Καμπότζη και είναι ένα πραγματικό θαύμα, ένας μαγευτικός αρχαιολογικός χώρος που χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Ο ινδουιστικός ναός που περιβάλλεται από μία τάφρο 200 περίπου μέτρων και έχει αναδειχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Η Άνγκορ Βατ απεικονίζεται και στην εθνική σημαία της Καμπότζης.

2. ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ, ΠΕΡΟΥ

Αυτά είναι τα 25 'θαύματα' του κόσμου για το 2015

Η αινιγματική χαμένη πόλη του Μάτσου Πίτσου, ο πιο διάσημος αρχαιολογικός χώρος στη Νότιας Αμερική, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περιοχές-ορόσημα. Το Μάτσου Πίτσου δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστήριά του και ένα από αυτά παραμένει και ο τρόπος κατασκευής του. Ο βασικός κορμός του μνημείου περιλαμβάνει τον ερειπωμένο ναό του Ήλιου και το ιερό Plaza, το οποίο διαθέτει μοναδική θέα στην κοιλάδα του ποταμού Urubamba.

3. ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ, ΙΝΔΙΑ

Αυτά είναι τα 25 'θαύματα' του κόσμου για το 2015

Θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του κόσμου και δικαίως βρίσκεται μεταξύ των Επτά Θαυμάτων του Νεότερου Κόσμου. Το Ταζ Μαχάλ αποτελεί ένα μνημείο μεγαλείου, ρομαντισμού και ιστορίας. Αν και είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου, οι εικόνες δεν μπορούν να αποδώσουν το δέος που προκαλεί αυτό το μνημείο.

4. ΜΕΓΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪ́ΧΗ ΖΑΓΙΕΝΤ, ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜ

Αυτά είναι τα 25 'θαύματα' του κόσμου για το 2015

Το Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγιέντ υψώνεται μεγαλόπρεπα στο Αμπού Ντάμπι και λειτουργεί ως κεντρικός τόπος λατρείας για τους πολίτες του εμιράτου. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40.000 ανθρώπους και διαθέτει το μεγαλύτερο μαρμάρινο μωσαϊκό στον κόσμο. Αυτό το μεγαλοπρεπές οικοδόμημα χτίστηκε με λευκό μάρμαρο που εισήχθη από 28 διαφορετικές χώρες.

Δείτε τη λίστα με τα υπόλοιπα "θαύματα" εδώ

Πηγή: Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: