Δέκα ταινίες τρόμου που θα σε κάνουν να ‘τρέχεις’ σε 5 λεπτά

Δέκα ταινίες τρόμου που θα σε κάνουν να ‘τρέχεις’ σε 5 λεπτά

Ταινίες τρόμου που κάνουν πράξη της υπόσχεσή τους σε λιγότερο από 5 λεπτά, καθώς θα σε κάνουν να ψάξεις όλο το σπίτι για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι υπό έλεγχο (Pics)

Οι ταινίες τρόμου δεν απευθύνονται σε όλους, μόνο σε εκείνους που έχουν “γερό στομάχι- νεύρα” και έχουν εκπαιδευτεί στο να βλέπουν αίματα ή κάποιον να τρέχει μες στη νύχτα, μέσα και έξω από το σπίτι. Απευθύνονται σε κείνους τους ανθρώπους που θα καταφέρουν να σβήσουν τα φώτα και κοιμηθούν το βράδυ, χωρίς να κοιτάξουν κάτω από το κρεβάτι. Καλά, όχι πάντα.

Όσοι δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά επιμένουν να δουν τις παρακάτω ταινίες, ας έχουν τουλάχιστον παρέα.

10. Ο εξορκιστής

 

“Ο εξορκιστής” είναι η απόλυτη ταινία τρόμου. Κανείς από όσους την έχουν δει, αλλά και όσους δεν την έχουν δει δεν έχουν καταφέρει να την ξεχάσουν, ειδικά τη σκηνή που το “χαριτωμένο” αυτό κοριτσάκι κατεβαίνει τις σκάλες με το σώμα της να είναι ανάποδα. Για περισσότερα από 40 χρόνια, όσα και τα χρόνια κυκλοφορίας της, η ταινία προκαλεί εφιάλτες ακόμα και σε εκείνους που δεν την βλέπουν για πρώτη φορά.

9. Poltergeist

 

Είναι η ταινία που έχει κάνει όσους την έχουν δει να τσεκάρουν ξανά και ξανά κάθε δωμάτιο του σπιτιού, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλές. Ναι μετά από αυτή την ταινία παύεις να θεωρείς το σπίτι σου το καταφύγιό σου, αλλά το αντιμετωπίζεις σαν απειλή.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1982 και από τότε βρίσκεται μεταξύ των 10 καλύτερων ταινιών τρόμου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ηθοποιός που έπαιζε την μεγαλύτερη κόρη στην ταινία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της μέσα στο σπίτι της σε ηλικία 22 ετών.

8. Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες

 

Η πρώτη εκδοχή της ταινίας κυκλοφόρησε το 1984, εξαιτίας της επιτυχίας της δεν θα μπορούσε να μην έχει γίνει remake. Έτσι, το 2010 ο “Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” ξαναζωντάνεψε, φέρνοντας και πάλι στην οθόνη μας τον Freddy, τον δολοφόνο που παρακολουθούσε και δολοφονούσε τους γείτονές του. Ο Freddy αποτέλεσε το σύμβολο του κακού για όσους μεγάλωναν την δεκαετία του 80′.

7. Η έκτη αίσθηση

 

Είναι σημαντικό να μην παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη ταινία μόνοι, γιατί μετά από λίγο θα αρχίσουν οι “παρενέργειες”. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1999 και περιγράφει τη Ζώη του παιδοψυχολόγου Μάλκολμ Κρόου, που  επιστρέφει στο σπίτι του μια νύχτα με τη σύζυγό του, Άννα Κρόου. Μετά από λίγο ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι στο σπίτι. Ένας νεαρός άνδρας εμφανίζεται κρατώντας ένα όπλο.

6. The Hellraiser

 

Η συγκεκριμένη ταινία, βρετανικής παραγωγής,  είναι μια από τις πιο παράξενες ταινίες τρόμου. Ένας άνδρας επιστρέφει από το θάνατο και ζητά από την καλή του να του φέρει αίμα προκειμένου να το πιει και να επιστρέψει στη ζωή. Σύντομα, όμως, όπως σε κάθε ταινία τρόμου τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

5. Η Λάμψη

 

Η Λάμψη (όχι του Φώσκολου) έχει βασιστεί σε ένα μυθιστόρημα του Stephen King, που κυκλοφόρησε το 1980. Είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου γιατί ο πρωταγωνιστής, που είναι ένας συγγραφέας βιβλίων τρόμου και ψάχνει έμπνευση για το νέο του βιβλίο, στρέφεται εναντίον της οικογένειάς του. Η πλοκή και οι σκηνές της ταινίας προκαλούν εφιάλτες, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το τρελό βλέμμα του Τζακ Νίκολσον.

4. The Texas Chainsaw Massacre

 

Η συγκεκριμένη ταινία είναι περισσότερο αηδιαστική και αποκρουστική παρά τρομακτική. Αρχικά η προβολή της είχε απαγορευθεί εξαιτίας των πραγματικά ανατριχιαστικών σκηνών που περιλαμβάνει, καθώς εκτός από το πολύ αίμα εμπεριέχει και σκηνές από κομμένα μέλη και διάφορα άλλα όργανα. Σήμερα κατέχει επάξια μια θέση στη δεκάδα με τις πιο τρομακτικές ταινίες.

3. It (Αυτό)

 

Το 1990 ο Stephen King επιστρέφει και δημιουργεί τη σειρά “It”, που περιλάμβανε πολλές υποθέσεις τρόμου, όλες όμως είχαν ένα κοινό, το διαβολικό κλόουν. Ο τρομακτικός, ούτως ή άλλως, κλόουν έρχεται στη συγκεκριμένη σειρά να πάρει τα αθώα παιδάκια μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

2. The Ring (Σήμα Κινδύνου)

 

Επρόκειτο αρχικά για μια Γιαπωνέζικη ταινία, που λόγω της επιτυχίας που γνώρισε ξαναγυρίστηκε απευθυνόμενη στο αγγλόφωνο κοινό και όχι μόνο. Η ταινία δείχνει μια ταινία τρόμου, που απειλεί τους θεατές πως αν δεν τη δείξουν σε άλλους θα τους σκοτώσει. Κι μόνο το κόνσεπτ ότι υπάρχει μια ταινία τρόμου μέσα στην ταινία σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι και εσύ μέρος του συνολικού σχεδίου. Και κάπου εκεί εμφανίζεται το τρομακτικό κοριτσάκι που σκαρφαλώνει σε τοίχους, τα πτώματα κλπ.

1. Paranormal Activity

 

Το Paranormal Activity βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όχι μόνο εξαιτίας του τρομακτικού της σεναρίου αλλά και της εξαιρετικής σκηνοθετικής της οπτικής. Οι δημιουργοί της ταινίας έχουν τραβήξει όλες τις τρομακτικές σκηνές με απλή κάμερα χειρός, επομένως ο φόβος είναι πιο ζωντανός και πιο “απτός”.

Παράλληλα, στις κινηματογραφικές αίθουσες έχουν ακουστεί ουκ ολίγες φορές ουρλιαχτά από γυναίκες και άνδρες κατά τη διάρκεια της ταινίας.

(Πηγή: Wonderlist)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα