Έρχεται στο NEWS 247: Όταν η Ελλάδα μπήκε στο γύψο

Έρχεται στο NEWS 247: Όταν η Ελλάδα μπήκε στο γύψο

Το NEWS 247 ανοίγει τον φάκελο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, 50 χρόνια μετά. Τα εγκλήματα, η εθνική προδοσία, οι μαρτυρίες και ένα βίντεο που θα συζητηθεί

Την Παρασκευή 21 Απριλίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που επιβλήθηκε στη χώρα ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς, που βύθισε την Ελλάδα στο σκοτάδι και οδήγησε στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Σε μια περίοδο, που με άλλοθι την κρίση, οι νοσταλγοί της δικτατορίας, έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους, το NEWS 247 ερευνά και αναλύει τις συνέπειες των εγκληματικών αποφάσεων των συνταγματαρχών και των συνεργατών τους, στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό και τη δημόσια σφαίρα.

Ανταποκριτές που έζησαν εκείνη την περίοδο, μας μίλησαν για το καθεστώς λογοκρισίας, αλλά και τους πρόθυμους προπαγανδιστές.

Στα πλαίσια του αφιερώματος μιλά στο NEWS 247, επιστρέφοντας νικητής στο κελί των βασανιστηρίων, ο αγωνιστής Περικλής Κοροβέσης, το βιβλίο του οποίου, “Ανθρωποφύλακες”, αποκάλυψε με συγκλονιστικό τρόπο, τι συνέβαινε στην Ελλάδα των συνταγματαρχών.

Το φρικτό πρόσωπο του καθεστώτος περιγράφουν ο Στέφανος Παντελάκης -ο αγωνιστής που δεν μίλησε ποτέ μέχρι σήμερα- μαζί με τη σύζυγό του  Ντόρα και τα τρία παιδιά τους, Νίκο, Αριέττα και Αλέξανδρο. Η Σοφία Μήνη, χήρα του Τάσου Μήνη και ο γιος τους Πάνος. Η Χριστίνα Μουστακλή, χήρα του ηρωικού στρατιωτικού Σπύρου Μουστακλή.

Τη μαρτυρία του για το καθεστώς, καταθέτει στο NEWS 247, ο Πέτρος Ευθυμίου.

Την Παρασκευή 21η Απριλίου, συντονιστείτε στο NEWS 247 για το μεγάλο αφιέρωμα, 50 χρόνια μετά.

Γιατί η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, προϋποθέτει μνήμη και γνώση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα