Η απίστευτη ζωή του επενδυτή Τζορτζ Σόρος

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που κατάφερε να προβλέψει την πτώση της βρετανικής λίρας, αλλά όχι τη νίκη Τραμπ (Pics)

Ο Τζορτ Σόρος, ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 25 δισ. δολάρια, υπήρξε ένας από τους πιο ισχυρούς επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος διαθέτει μία απίστευτη προϊστορία, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο επενδυτής που κερδοσκόπισε κατά της Τράπεζα της Αγγλίας.

Δείτε παρακάτω ορισμένα ενδιαφέροντα γεγονότα για τη ζωή του.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Ως Εβραίος-έφηβος, ο Σόρος κατάφερε να επιβιώσει από τη ναζιστική κατοχή στην Ουγγαρία την περίοδο 1944-1945, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, τα οποία και έφτιαξε ο πατέρας του. Αργότερα, μετανάστευσε στην Αγγλία και σπούδασε φιλοσοφία στο London School of Economics, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε σιδηροδρομικό σταθμό και τα βράδια ως σερβιτόρος σε νυχτερινό μαγαζί.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μετά την αποφοίτησή του, ο Σόρος ζήτησε από κάθε CEO εμπορικών τραπεζών στο Λονδίνο να κανονίσουν μία συνάντηση, ωστόσο έλαβε μόνο δυο απαντήσεις. Ο ίδιος περιγράφει την περίοδο αυτή ως το «χαμηλότερο σημείο» της ζωής του, καθώς ταπεινώθηκε αρκετά σε πάρα πολλές συνεντεύξεις. Τελικά, όμως, τα κατάφερε και ξεκίνησε να εργάζεται στη Singer&Friedlander, μια εμπορική τράπεζα στο Λονδίνο, ως υπάλληλος. Όπως έχει δηλώσει, ο μόνος λόγος που τον προσέλαβαν είναι διότι μιλούσε την ουγγρική γλώσσα.

H ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ SOROS FUND MANAGEMENT

Τη δεκαετία του 1950, ο μεγαλοεπενδυτής μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί στη F.M. Mayer. Έπειτα από χρόνια εργασίας ως αναλυτής και έμπορος επιχειρήσεων, ο Σόρος ίδρυσε τη Soros Fund Management. Από το πλευρό του, φυσικά, δεν θα μπορούσε να έλειπε ο Jim Rogers και οι Stanley Druckenmiller, οι οποίοι στην πορεία έγιναν θρύλοι των επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

ADVERTISING

SHARE: