Η Dana Loesch θα σε βγάλει από τα ρούχα σου

Η Dana Loesch θα σε βγάλει από τα ρούχα σου

Το πρόσωπο της National Rifle Association, η εκπρόσωπος των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που ασχολούνται με την οπλοβιομηχανία στην Αμερική, είναι η 39χρονη Dana Loesch. Την έστειλαν να εκπροσωπήσει τη NRA σε συνάντηση με επιζήσαντες του μακελειού της Florida. Δείτε τι έγινε, αλλά και ποια είναι η κυρία

Η National Rifle Association, των περισσοτέρων από 5 εκατομμυρίων μελών, είναι η Ένωση που αφορά όσους κατασκευάζουν και πωλούν όπλα, στις ΗΠΑ. Βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε κέρδη κάθε χρόνο, με το News 24/7 να σας έχει ενημερώσει εδώ και μήνες πως στην Αμερική αγοράζεις όπλο πιο εύκολα από κινητό τηλέφωνο. Αυτοί λοιπόν, οι άνθρωποι που ανήκουν στους ένθερμους υποστηρικτές του Donald Trump, απαγορεύουν κάθε ηλεκτρονική βάση δεδομένων που να αφορά κατόχους όπλων. Απαγορεύουν κάθε χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνει πιο εύκολη η καταγραφή -με ό,τι συνεπάγεται αυτή.

Συνήθως η NRA δεν σχολιάζει -ό,τι και αν έχει προηγηθεί και την αφορά. Αυτό άλλαξε. Λίγες ημέρες μετά την επίθεση 18χρονου στο Marjory Stoneman Douglas, όπου σκότωσε 17 άτομα και τραυμάτισε 50, η NRA όρισε νέο “πρόσωπο”. Έναν νέο άνθρωπο να εκφράζει τις θέσεις τους: είναι η Dana Loesch. Στόχος λέει, είναι να ρίξει τους τόνους και να μειώσει την προσοχή που έχει επικεντρωθεί πάνω στην Ένωση. Η Loesch κατάφερε ακριβώς το αντίθετο. Μια στιγμή όμως, να σας τη συστήσουμε.

Είναι συντηρητική (φευ), έχει tattoo που παραπέμπει στο Βιβλίο των Εφεσίων και τη συμβουλή προς τους Χριστιανούς, να ντυθούν με ιερή πανοπλία για να προστατευθούν από το σκοτεινό κόσμο και αν την αναζητήσετε στο Google images, στις περισσότερες θα τη δείτε να κρατά ένα όπλο. Γεννήθηκε πριν 29 χρόνια στο Missouri, οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν στο νηπιαγωγείο και έκανε 10 χρόνια να μιλήσει στον πατέρα της. Η μητέρα της έκανε τρεις δουλειές για να ζήσουν, με συνέπεια εκείνη να περνά μόνη τα απογεύματα στο σπίτι. Όχι, δεν έβγαινε από αυτό “γιατί στη γειτονιά γινόταν πάντα χαμός”. Το καταφύγιο της ήταν το σπίτι των παππούδων της, σε χωριό 450 κατοίκων. Οι συγγενείς της ήταν Δημοκράτες.

Η στιγμή που θυμάται πιο χαρακτηριστικά, από τα παιδικά της χρόνια είναι αυτή του παππού της, στη βεράντα, με ένα όπλο στο χέρι. Ήθελε να προστατέψει την κόρη του (και θεία της) από τον εν διαστάσει, σύζυγο της. “Αν με ρωτάτε, πάντα ήθελα να νιώθω ασφαλής” λέει τώρα.

Το 2000 άρχισε σπουδές στη δημοσιογραφία, αλλά έμεινε έγκυος και τις σταμάτησε για να παντρευτεί. Έγινε μητέρα στα 21 και έως την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν με το δημοκρατικό κόμμα. Μετά ακολούθησε τον ρεπουμπλικανό σύζυγο της, Chris -γιο ιερέα. Έναν ρόλο τον έπαιξε και το σκάνδαλο με τον Clinton και την Lewinsky. Μετά… ξαναέγινε μητέρα και μαζί με τον άνδρα της έγιναν οι δάσκαλοι των παιδιών τους (όχι, δεν τα έστειλαν στο σχολείο). Μια από τις καθημερινές συνήθειες του ζευγαριού είναι να πηγαίνουν μαζί για σκοποβολή.

Ασχολήθηκε με blogs για τη μητρότητα, πριν της δώσουν δουλειά ραδιοφωνικής παραγωγού (το 2008). Ήταν η καθημερινή εκπομπή με τίτλο “The Dana Show: Η συντηρητική εναλλακτική”, του KFTK-FM του St. Louis, στο Missouri. Τον Οκτώβριο του 2010 την προσέλαβαν να γίνει αρχισυντάκτης σε συντηρητικό site (έφυγε… με μήνυση όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης με τον οποίον είχε συμφωνήσει και βρέθηκε με αφεντικό -φίλο του Trump- που δεν σεβόταν). Ένα χρόνο μετά την προσέλαβε το CNN, για πολιτική αναλυτή πριν τις εκλογές του 2012.

Υπερασπίστηκε τους ναύτες που ούρησαν σε νεκρούς Ταλιμπάν

Τον Γενάρη του 2012 μίλησε στην εκπομπή της για το video που είχε κυκλοφορήσει με εκπροσώπους του αμερικανικού ναυτικού να ουρούν πάνω στα πτώματα Ταλιμπάν. Το σχόλιο της ήταν “θα το έκανα και εγώ! Θα ήθελα να βραβευθούν αυτοί οι τύποι. Είναι κακό να το πει αυτό κάποιος;”. Μετά τα πήρε όλα πίσω -γιατί είπαμε, πήγε στο CNN. Ακολούθησαν και άλλα τέτοια, πριν αποκτήσει το 2014 τη δική της τηλεοπτική εκπομπή. Την εγκατέλειψε τον Νοέμβριο του 2017. Ένα χρόνο νωρίτερα, απολύθηκε από το ραδιόφωνο. Στο μεσοδιάστημα τσακώθηκε και με τον παρουσιαστή Piers Morgan, στο Twitter. Αλλά μην την κλαίτε. Είχε βρει ήδη αλλού δουλειά.

Το 2014 έγραψε βιβλίο με τίτλο “Hands Off My Gun: Defeating the Plot to Disarm America” και στις φωτογραφίες τρελάθηκε να κρατά όπλα -ενώ φορούσε και γόβες. Συχνά, οι φωτογραφίες που θέλει να βγάζει, μαζί με τον τρόπο που υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων στην οπλοκατοχή, έχουν γίνει στόχος απειλών -ακόμα και για τη ζωή της. Ναι, έχει σελίδες σε social media και εκεί δέχεται κυρίως τις επιθέσεις -έπειτα από δικές της προκλήσεις. Γιατί είναι ένα κομμάτι να πιστεύεις κάτι και ένα άρδην διαφορετικό να θες να το επιβάλεις σε όλους.

Το 2016 επιτέθηκε στην Kayleigh McEnany, τώρα εκπρόσωπο των Δημοκρατικών. Σημείωση: η McEnany έκανε, εκείνη την περίοδο, θεραπεία για γενετική προδιάθεση για καρκίνο του μαστού.

Μόλις καταλάβει πως έχει εκνευρίσει κάποιον, γελάει

Κάπου εδώ θα ήταν χρήσιμο να σας πω ότι οι δικοί της άνθρωποι έχουν εξηγήσει πως “μόλις καταλάβει πως έχει εκνευρίσει κάποιον, γελάει. Είναι πάντα έτοιμη να μπει σε καυγά, κραδαίνει διαρκώς το σπαθί της και δεν τη νοιάζουν τα θύματα”. Η ίδια ομολόγησε στους New York Times πως “με έχουν αποκαλέσει πόρνη της NRA. Ιερόδουλη της NRA. Αλλά πιστεύω με όλη μου την καρδιά στο δικαίωμα όλων μας να έχουμε όπλο που δεν με νοιάζει. Στο τέλος της ημέρας, νιώθω πως κάνω αυτό που θέλω, αυτό που με γεμίζει”.

Προήχθη στη θέση της Ειδικής Συμβούλου της πολιτικής για τις γυναίκες, τον Ιούνιο του 2016, όταν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Wayne LaPierre είπε πως “είναι ταλαντούχα, επηρεάζει τον κόσμο με τις ομιλίες της και είναι εξαιρετική στην επικοινωνία”. Μετά πρόσθεσε πως “ο ρόλος της ως σχολιαστή της Ένωσης μας, αλλά και ως ηγετικής φιγούρας της μάχης για την ελευθερία για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, την έκαναν να ξεχωρίσει και να γίνει μια από τις πιο δυνατές φωνές της 2ης τροπολογίας. Ήταν εκπληκτική συνήγορος για τα δικαιώματα των γυναικών”.

Το video που ακολουθεί, κυκλοφόρησε από τη National Rifle Association, όταν ήταν στο ζενίθ το κίνημα “Black lives Matter”, μετά τις ουκ ολίγες δολοφονίες μαύρων από περιττή και ακραία βία αστυνομικών. Ακούστε τι είχε να πει -αν έχετε πρόβλημα με την πίεση σας, θα ήταν χρήσιμο να το αποφύγετε.

Xρησιμοποιούν τα media τους για να εκτελέσουν τις πραγματικές ειδήσεις. Χρησιμοποιούν τα σχολεία για να μάθουν στα παιδιά τους πως ο Πρόεδρος είναι ένας ακόμα Hitler. Χρησιμοποιούν τους ηθοποιούς τους, τους τραγουδιστές τους και τους κωμικούς τους για να επαναλάβουν το παραμύθι τους ξανά και ξανά. Και μετά χρησιμοποιούν τον πρώην Πρόεδρο για να ενισχύσουν την αντίσταση τους. Κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, κάνουν τον κόσμο τους να φωνάζει για το ρατσισμό, το σεξισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία. Για να σπάσουν παράθυρα, να κάψουν αυτοκίνητα, να κλείνουν εθνικές οδούς και αεροδρόμια, να εκφοβίζουν και τρομοκρατούν διαρκώς τους νομοταγείς, μέχρι που ως μόνη επιλογή μένει το να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της και να σταματήσει την τρέλα. Και όταν συμβαίνει αυτό, το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για τη βαρβαρότητα τους. Ο μόνος τρόπος για να το σταματήσουμε αυτό, ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τη χώρα μας και να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας είναι να τα πολεμήσουμε αυτήν τη βία των ψεμάτων, με “κεφαλοκλείδωμα” αλήθειας“.

Τι έγινε στο Δημαρχείο του Parkland

Μαθητές που έζησαν τη φρίκη και τον τρόμο συναντήθηκαν την Τετάρτη 21/2, στο Δημαρχείο της πόλης τους, με την εκπρόσωπο της NRA, για να τη ρωτήσουν για τα “ματωμένα χρήματα” που βγάζουν εκείνοι που εκπροσωποί.

Η Emma Gonzalez ήταν η πρώτη που σηκώθηκε να μιλήσει στην Loesch. Αν δεν είδατε τι είχε να πει ώρες μετά τη δολοφονία 17 ανθρώπων στο σχολείο της, ευκαιρία να δείτε. Ξεκίνησε με το « Προς όλους τους πολιτικούς άνδρες που αποδέχθηκαν τις δωρεές της NRA, Ντροπή σας».

Ρώτησε αν πιστεύει πως θα έπρεπε να γίνει πιο δύσκολη η αγορά ημιαυτόματων όπλων ή τροποποιήσεων που κάνουν ένα ημιαυτόματο όπλο, αυτόματο, ώστε να μη ζήσει άλλο σχολείο ό,τι το δικό της. Η εκπρόσωπος του διεθνούς οργάνου της βιομηχανίας όπλων της έδωσε συγχαρητήρια για το κουράγιο της να μιλήσει ” ακόμα και αν αυτά που λες δεν βρίσκουν σύμφωνους ανθρώπους που είναι στη δική μου μεριά. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να σας κρίνει, να σας φιμώνει επειδή είστε μικροί σε ηλικία. Ήμουν πολιτικά ενεργή από μικρή και είμαι εδώ τώρα. Σκέψου πού μπορείτε να φτάσετε όλοι εσείς, ως αποτέλεσμα του ότι εκφράζετε τις απόψεις σας”.

Το κοινό άρχισε να αποδοκιμάζει, αλλά εκείνη συνέχισε στο ίδιο τέμπο να λέει ” αυτό το τέρας που επιτέθηκε στο σχολείο σας, δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει αποκτήσει όπλο. Αυτό είναι το Νο1. Αυτό το άτομο είναι τρελό. Εγώ και τα εκατομμύρια ανθρώπων που εκπροσωπώ εδώ, είναι εναντίον της δυνατότητας τρελών που είναι επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή άλλους, να αποκτούν όπλα. Είναι κάτι που φωνάζω εδώ και χρόνια. Έχω και εγώ παιδιά, αλλά δεν μάχομαι μόνο για τα παιδιά μου. Μάχομαι για όλους σας, γιατί δεν θέλω να ξαναβρεθώ στην ίδια θέση με σήμερα.

Ξέρεις ότι δεν είναι αναγκαίο -με ομοσπονδιακό νόμο- για τις πολιτείες να αναφέρουν όσους είναι απαγορευμένοι ιδιοκτήτες όπλων; Δηλαδή τρελούς, δολοφόνους; Όχι; (το πλήθος συνέχισε να αποδοκιμάζει και να της λέει πως η τοποθέτηση της είναι βλακώδης). Εμείς μιλάμε για χρόνια επ’ αυτού”. Ο κόσμος συνέχισε να φωνάζει, εκείνη συνέχισε να λέει τα δικά της, πριν εκφράσει την ευχή ” να βρεθεί και άλλο τηλεοπτικό δίκτυο που να καλύπτει ολιστικά το θέμα, όπως το CNN” που μετέδωσε όσα έγιναν στο Δημαρχείο.

 

Για την ιστορία, ο Trump είχε δώσει το πρωί της ίδιας ημέρας οδηγία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να ετοιμάσει κανονισμό που θα έθετε εκτός νόμου ένα αξεσουάρ, το οποίο μετατρέπει τα ημιαυτόματα τουφέκια, σε αυτόματα. Ήταν πριν προτείνει να παίρνουν όπλα οι δάσκαλοι στα σχολεία, ώστε να μειωθούν τα μακελειά. Κάτι που αργότερα ανασκεύασε (αφότου δέχθηκε τη μήνη του κόσμου, για την ασυναρτησία του), λέγοντας ” σχολεία χωρίς όπλα, είναι μαγνήτες για κακούς ανθρώπους”. Ήταν τότε που το Twitter “εξερράγη”.

Στο Δημαρχείο της πόλης όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι 17 άνθρωποι, λόγω επίθεσης σε σχολείο δημιουργήθηκε εκνευρισμός, με την Loesch να ρωτά “δηλαδή, εσείς θέλετε να απαγορεύσετε και από λογικούς ανθρώπους να αγοράζουν όπλα;” με τον κόσμο να λέει “ναι” και εκείνη να επιμένει πως ο θύτης της συγκεκριμένης επίθεσης ήταν τρελός “και παρ’ όλα αυτά πέρασε έλεγχο στοιχείων, πριν αποκτήσει όπλα. Αυτό έγινε γιατί το σύστημα που έχουμε δεν λειτουργεί. Επειδή οι πολιτείες δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Η Emma τη διέκοψε (ευγενικά) για να θυμίσει πως “η ερώτηση μου ήταν αν συμφωνείτε πως πρέπει να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα, για το πώς κάποιος αγοράζει ημιαυτόματο όπλο”.

Η Loesch είπε “έχω την αίσθηση πως το ΑTF αποφασίζει για αυτά, μαζί με τον Πρόεδρο, αυτήν τη στιγμή”. Σε περίπτωση τώρα, που δεν γνωρίζετε τι είναι ATF, πρόκειται για το Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, δηλαδή ο ομοσπονδιακός οργανισμός επιβολής νόμου, που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι υπεύθυνος για την παράνομη χρήση, κατασκευή και κατοχή όπλων, εκρηκτικών, αλλά και της παράνομης διάθεσης αλκοόλ και προϊόντων καπνού. Μεταξύ των όσων έχει να κάνει είναι και η έρευνα, μαζί με την πρόληψη των ομοσπονδιακών αδικημάτων που αφορούν όλα τα παραπάνω. 

 

H Εmma την ξαναδιέκοψε, για να της πει “ρώτησα για τη θέση σας” και εκείνη απάντησε “η NRA συμφωνεί με τον Πρόεδρο”. Η Emma επέμενε: “Εσείς τι πιστεύετε;” και η Loesch κατέληξε στο “εκπροσωπώ τo NRA και αυτό απαντά στην ερώτηση σας. Αυτοί οι άνθρωποι μίλησαν και πολύ νωρίτερα”. Στη σκηνή ήταν και ο Σερίφης της κοινότητας, Sheriff Scot Israel, ο οποίος της είπε “εκπροσωπείτε εκατομμύρια ανθρώπους, όπως είπατε και αυτό υποτίθεται πως πρέπει να κάνετε. Είπατε όμως, αρχικά σε όλους αυτούς που έχετε μπροστά σας πως εκπροσωπείτε εκείνους. Και τελικά, δεν το κάνετε αυτό. Δεν θα το κάνετε έως ότου πείτε “θέλω λιγότερα όπλα”.

 

Εξυπακούεται πως αυτό ήταν κάτι που δεν έκανε η εκπρόσωπος της National Rifle Association, που μεταξύ άλλων άκουσε και μια ερώτηση που είχε να της κάνει μια καθηγήτρια του σχολείου, η Diane Wolk Rogers. Όπως της είπε ” είδα το νεκρό σώμα της Carmen, που ήταν μαθήτρια μας. Είδα τους γονείς της να τη φιλούν, όπως την αποχαιρετούσαν για τελευταία φορά, πριν κλείσουν το φέρετρο. Είδα τον πατέρα της να κλαίει και του είπα πως η κόρη του πέθανε σαν μάρτυρας.  Τα παιδιά μας άρχισαν μια επανάσταση, για την οποία είμαι υπερήφανη. Η ερώτηση μου είναι η εξής: ως καθηγήτρια ιστορίας, ζητώ από τους μαθητές μου να προσδιορίσουν διάφορους όρους. Θα ήθελα να το κάνετε και εσείς. Θέλω να μάθω ποιος είναι ο δικός σας ορισμός για “well regulated militia” (καλά οργανωμένη πολιτοφυλακή) που αναφέρεται στη 2η Τροπολογία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν, ώστε να μου εξηγήσετε πώς ένας 18χρονος με στρατιωτικό όπλο είναι ανταποκρίνεται σε αυτήν τη φράση. Και ο κόσμος, η χώρα μας θα βαθμολογήσει την απάντηση σας”.

Η εκπρόσωπος της οπλοβιομηχανίας επανέλαβε πως ” βλέπω σε αυτά τα παιδιά που έχω μπροστά μου, τα παιδιά μου. Αυτό που περάσατε ήταν τρομαχτικό και δεν θα προσποιηθώ πως μπορώ να καταλάβω. Κανείς δεν θα έπρεπε να το περάσει. Ο George Mason, ένας από τους ιδρυτές μας, είχε πει “η πολιτοφυλακή είναι όλοι οι άνθρωποι. Κάθε γυναίκα, κάθε άνδρας“. Αυτό ήταν το περιεχόμενο εκείνης της εποχής. Η καλά οργανωμένη πολιτοφυλακή είναι ο κάθε Αμερικανός, η κάθε Αμερικανή που μπορεί να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει ένα όπλο“.

Εκεί άρχισε νέος κύκλος αποδοκιμασιών, με τη δασκάλα να λέει “αυτό ήταν το περιεχόμενο της τότε εποχής. Πώς τώρα ένας 18χρονος με στρατιωτικό όπλο και σε καθεστώς οργανωμένης πολιτοφυλακής σκοτώνει 17 ανθρώπους;”. Η Loesch επέμενε πως ήταν ψυχικά άρρωστος, φωνές από το πλήθος της θύμισαν πως ο Nicolas Cruz αγόρασε τα όπλα παράνομα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εκπρόσωπο της οπλοβιομηχανίας να συνεχίσει να λέει τα δικά της. Παρακάλεσε να της κάνουν ό,τι ερώτηση ήθελαν -με ξεκάθαρη διάθεση να πει όσα εκείνη ήθελε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα