Ο Καισαρίων ήταν ο Ιησούς Χριστός και άλλες εννιά απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας

Ο Καισαρίων ήταν ο Ιησούς Χριστός και άλλες εννιά απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας

Θεωρίες συνωμοσίας που ταξιδεύουν πολύ πίσω στον χρόνο και προσπαθούν να προβάλλουν άλλες εκδοχές γεγονότων ή άλλες πλευρές ιστορικών προσωπικοτήτων (Pics)

Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε σημαντικό γεγονός υπάρχουν κάποιοι που θα το αμφισβητήσουν και θα αντιπαραθέσουν μια δική τους θεωρία πολύ διαφορετική από τα γνωστά γεγονότα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν και να εξηγήσουν όλα εκείνα τα πράγματα που είναι δύσκολο να συλλάβει ο νους τους.

Το ίδιο ισχύει και για την αρχαιότητα, όπου οι μεταγενέστεροι ιστορικοί και συνωμοσιολόγοι έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν όχι μόνο γεγονότα, αλλά και πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία.

10. Ο Ιούλιος Καίσαρας αυτοκτόνησε

 

Ενώ, γνωρίζουμε ότι ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε, καθώς έπεσε στην παγίδα του Βρούτου και του Μάρκου Αντώνιου οι θεωρίες έχουν άλλη άποψη. Η ιστορία αναφέρει πως οι συνωμότες που βρίσκονταν στη σύγκλητο του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν θανάσιμα. Ωστόσο, το 2003 ένα άρθρο του ιστορικού Richard Girling, που δημοσιεύθηκε στους New York Times, αμφισβητούσε τις ιστορικές αναφορές των αρχαίων και υποστήριζε ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας αυτοκτόνησε και δεν δολοφονήθηκε.

Ο ίδιος στήριζε τους ισχυρισμούς του επικαλούμενος την ηλικία του Καίσαρα, που υπολογίζεται στα 56 έτη, αλλά και το γεγονός ότι έπασχε από επιληψία, με αποτέλεσμα να θέσει τέλος στη ζωή. Παράλληλα, αναφέρει πως ο Καίσαρας είχε πληροφορηθεί για τα σχέδια της δολοφονίας του με αποτέλεσμα να αποδεχθεί τη μοίρα του και να διατάξει τους προσωπικούς του φρουρούς να μην τον συνοδεύσουν στη συνέλευση του Κονκλαβίου, προκειμένου να επιτρέψει στους συνωμότες να τον δολοφονήσουν. Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί βασίζονται σε προσωπικές μελέτες του ιστορικού και όχι σε αρχαίες ιστορικές αναφορές.

9. Ο Καισαρίων ήταν ο Ιησούς Χριστός

 

Η ιστορία θέλει τον Πτολεμαίο ΙΕ’ Φιλοπάτωρ Φιλομήτωρ Καίσαρ ή Καισαρίων να ήταν ο τελευταίος Φαραώ της Αιγύπτου, μέλος της Δυναστείας των Πτολεμαίων, ο οποίος βασίλεψε από κοινού με τη μητέρα του, Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου, από τις 2 Σεπτεμβρίου του 44 π.Χ. έως τον Αύγουστο του 30 π.Χ. Ο ίδιος αποτέλεσε την μόνη απειλή στις βλέψεις του Οκταβιανού για την κληρονομιά του Καίσαρα με αποτέλεσμα να του στήσει παγίδα και να τον δολοφονήσει.

Η θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Ιησού να ονομάζεται διαφορετικά και “Υιός της Ίσιδας”, που είχε διδαχθεί θεραπευτικές πρακτικές σε αιγυπτιακό σχολείο και αργότερα η μητέρα του Κλεοπάτρα κατάφερε αντιλαμβανόμενη την απειλή να τον φυγαδεύσει στην Ινδία, όπου τον μεγάλωσε ένας έμπορος κασσίτερου ο Ιωσήφ. Η ίδια θεωρία θέλει τον Καισαρίων να πέθανε στο Κασμίρ και να συνδύαζε το βασιλικό αίμα τριών σημαντικών αυτοκρατοριών της αρχαιότητας, της Ρώμης, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

8. Οι Καρχηδόνιοι στην Αμερική

 

Η συγκεκριμένη θεωρία έχει ξεκινήσει από το παρελθόν και υποστηρίζει πως τελικά δεν ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν ήταν ο πρώτος που είχε φθάσει στην Αμερική, καθώς είχαν προηγηθεί οι Καρχηδόνιοι. Ο Γάλλος ευγενής Count Antoine Court de Gobelin επισκέφθηκε τη Μασαχουσέτη το 1784 και σε διάσημες επιγραφές του Dighton Rock, φαίνεται να βρήκε περιγραφές για μηχανισμούς πλοήγησης και χάρτες, που φέρεται να  άνηκαν στους Καρχηδόνιους που είχαν φθάσει εκεί.

Σύμφωνα με το βιβλίο του David Hatcher Childress, οι Καρχηδόνιοι είχαν εγκαταλείψει την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μετά τον 3ο Καρχηδονιακό πόλεμο, αναζητώντας νέα γη για τη δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας. Έτσι, φαίνεται να ήταν οι πρόγονοι των Τολτέκων, της φυλής που αφάνισε του Μάγια.

Το 2014 κυκλοφόρησε μαι έρευνα που υποστήριζε ότι οι κάτοικοι του Περού είναι όντως απόγονοι των Καρχηδονίων.

7. Η Μάχη των Εθνών

 

Η ιστορία αναφέρει πως η Μάχη των Εθνών διεξήχθη μεταξύ των Ούννων με ηγέτη τον Αττίλα και πολυεθνικών στρατευμάτων υπό την ηγεσία του Ρωμαίου στρατηγού Αετίου και επί αυτοκρατορίας του Βαλεντινιανού Γ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Αττίλας ζήτησε για γυναίκα του την Ονώρια, αδελφή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βαλεντινιανού Γ΄, ελπίζοντας να πάρει ως προίκα μεγάλο μέρος της Δυτικής Αυτοκρατορίας. Η πρόταση απορρίπτεται και ο Αττίλας εισβάλει στη δύση με αμέτρητες ορδές κατευθυνόμενος στον Ρήνο. Από όπου περνά σπέρνει την καταστροφή.

Για την αντιμετώπιση της απειλής δημιουργείται συνασπισμός από Ρωμαίους και γερμανόφωνα φύλα. Σε αυτόν συμμετείχαν Αλεμάνοι, Βουργουνδοί, Σουηβοί, Έρουλοι, Γέπιδοι, Θουρίγγιοι, Βησιγότθοι και Ρωμαίοι. Ο Αττίλας πολέμησε έχοντας στο πλευρό του τους Οστρογότθους. Επικεφαλής αυτού του συνασπισμού ήταν ο Φλάβιος Αέτιος.

Η μάχη έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου 451 και έγινε γνωστή ως Μάχη των Εθνών ή Μάχη των Καταλαυνικών πεδίων λόγω της τοποθεσίας που διεξήχθη στη Γαλλία. Η σύγκρουση ήταν πολύνεκρη και οι Ούνοι ηττώνται. Ο Αττίλας όμως απτόητος ανασυντάσσεται και φτάνει έξω από τα τείχη της Ρώμης.

Τον 7ο αιώνα ο ιστορικός Fredegar  ισχυρίστηκε ότι η μάχη χειραγωγήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Αέτιο, που επειδή φοβόταν τη τεράστια δύναμη που είχαν οι Ούνοι ήθελε να τους καταστρέψει και για να το κάνει αυτό χρειαζόταν μια μεγάλη συμμαχία εναντίων τους.

6. Η δολοφονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

Πολλοί ιστορικοί λαμβάνοντας υπόψιν τους τη θεωρία συνωμοσίας της Ολυμπίας και του Μέγα Αλέξανδρου να δολοφονήσουν τον βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β’, προκειμένου να ανεβεί στο θρόνο ο δεύτερος υποστηρίζουν πως και ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα συνωμοσία του αντιβασιλέα Αντίπατρου και όχι από ελονοσία, που είναι και η επικρατέστερη εκδοχή για τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με τη θεωρία ο ίδιος φαίνεται να διέταξε να τον δηλητηριάσουν με δηλητήριο που είχε φτιάξει ο Αριστοτέλης, θέλοντας να εκδικηθεί τον Μακεδόνα βασιλιά για τη δολοφονία του ανιψιού του.

Ο Αντίπατρος έστειλε τον γιο του, Κάσσανδρο, στη Βαβυλώνα για να μεταπείσει τον Αλέξανδρο. Αλλά ο Αλέξανδρος πέθανε πριν προλάβει να του αλλάξει γνώμη ο Κάσσανδρος. Συγχρόνως όμως, λόγω του ξαφνικού θανάτου, δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί η διαταγή του Αλέξανδρου για αντικατάσταση του Αντίπατρου. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν ότι ο αδερφός του Κάσσανδρου, ο Ιόλαος, ήταν ο οινοχόος του Αλέξανδρου και θα είχε πάμπολλες ευκαιρίες να δηλητηριάσει το ποτό του.

5. Ο Πλάτων και η Νέα Τάξη πραγμάτων

 

Ο Έλληνας φιλόσοφος έχει υπάρξει πολλές φορές αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας με πιο γνωστή το μύθο του σπηλαίου στη Πολιτεία, τον οποίο αρκετοί συνδέουν με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων των Ιλλουμινάτι.

Σύμφωνα με τον αλληγορικό μύθο οι άνθρωποι ζούμε σαν φυλακισμένοι μέσα στις παραισθήσεις και τις αυταπάτες μας και δεν μπορούμε να γνωρίσουμε την αλήθεια γιατί μας εμποδίζουν τα δεσμά των αισθήσεων αλλά και τα δεσμά των εξουσιαστών, που χειραγωγούν τις αισθήσεις μας ώστε να αντιλαμβανόμαστε μόνο την πραγματικότητα όπως την καθορίζουν εκείνοι.

Κάποια στιγμή μερικοί δεσμώτες απαλλάσσονται επιτέλους από την επιρροή των δογμάτων, χάρη στην παιδεία και τον ορθό λόγο και επιτέλους με καθαρή σκέψη μπορούν να γνωρίσουν την αλήθεια βασιζόμενοι σε αποδείξεις.

Τον 3ο αιώνα π.Χ ο Εβραίος φιλόσοφος Αριστόβουλος αναφέρει ότι οι πλατωνικές θεωρίες αποτέλεσαν τη βάση για τη γέννηση της ιουδαϊκής και της χριστιανικής θεολογίας. Σύγχρονες αναφορές των συγκεκριμένων θεωριών θέλουν το μύθο του σπηλαίου να σχετίζεται με την προβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

4. Αντι- κομφουκιανισμός

 

Είναι γεγονός ότι ο Κινεζικός πολιτισμός έχει βασιστεί, ως επί των πλείστων, στον κομφουκιανισμό, τον οποίο υποστήριζε και ο πρώην κομμουνιστής ηγέτης της χώρας Μάο. Μάλιστα, όταν ο ίδιος βρισκόταν στην εξουσία η κρατική προπαγάνδα που επικρατούσε ανέφερε πως ακόμη και μετά το θάνατο του Κομφούκιου το σώμα του συνέχισε να αποτελεί σύμβολο της φιλοσοφίας του.

Το 1974 ένας αντι- κομφουκιανιστής έγραψε ένα βιβλίο όπου απέρριπτε όλες τις γνωστές ιδεολογίες για τον “πνευματικό” ηγέτη της Κίνας. Σύμφωνα με αυτό ο Κομφούκιος ήταν η δεύτερο γιος μιας οικογένειας που κατείχε και εμπορευόταν σκλάβους και πως την εποχή του η Κίνα αποτελούσε μια κοινωνία που η οικονομία της βασιζόταν στους σκλάβους. Έτσι, ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Κομφούκιος δεν είχε στόχο να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να προάγει την ισότητα, αλλά να αποκαταστήσει τη δύναμη των αριστοκρατικών που πλούτιζαν εις βάρος των φτωχών.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι σε ηλικία 30 ετών δημιούργησε μια σχολή, στην οποία οι γόνοι των αριστοκρατικών οικογενειών μάθαιναν πως να αυξήσουν και να διαχειρίζονται την περιουσία τους.

3.Ο Μωυσής ήταν ο Ακενατόν

 

Ο Ακενατόν ήταν Φαραώ της Αιγύπτου, ήταν ο δεύτερος γιος του Αμένοφι III. Την περίοδο της βασιλείας του πατέρα του δεν αναπαριστάνεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το ασυνήθιστο αυτό γεγονός μπορεί να οφείλεται στην ασθενική φύση και το παράξενο παρουσιαστικό του και οδήγησε ορισμένους ιστορικούς στο συμπέρασμα ότι ήταν παραγκωνισμένος από τη φαραωνική οικογένεια. H ανατροφή του ανατέθηκε στο ιερατείο του Ρα στην Ηλιούπολη και όχι στο ιερατείο του Άμμωνα, παραδοσιακού προστάτη του βασιλικού οίκου.

 Ήταν ο Φαραώ που προσπάθησε να δημιουργήσει μια μονοθεϊστική θρησκεία, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Ο θεός δε λατρευόταν, σύμφωνα με την παράδοση, στο μισοσκόταδου του άδυτου, όπου είχαν πρόσβαση μόνο οι ιερείς, αλλά κάτω από το φως του ήλιου, σε τεράστιους υπαίθριους χώρους, ανοιχτούς σε όλους τους πιστούς.

Έτσι, η συγκεκριμένη ιστορική αναφορά οδήγησε αρκετούς να ερμηνεύσουν μια διαφορετική θεωρία, η οποία των θέλει να είναι ο Μωυσής που προσπάθησε να δημιουργήσει την εβραϊκή θρησκεία.

2. Οι πρώτοι κάτοικοι της Κίνας ήταν Αφρικανοί

 

Στην Κίνα αναπτύχθηκε ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη. Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή από τους παλαιολιθικούς χρόνους μαρτυρείται από ένα πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, χαρακτηριστικότερο των οποίων είναι η ανακάλυψη του Ανθρώπου του Πεκίνου την δεκαετία του 1930. Πολλοί μελετητές ισχυρίζονται ότι οι πρώτοι πληθυσμοί που έφθασαν στην Άπω Ανατολή ήταν Αφρικανοί, που έφθασαν εκεί μέσω του Ιράν.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες θεωρίες θέλουν μια από τις πρώτες δυναστείες της χώρας τους Xia και Shang να ήταν σκουρόχρωμοι και αφρικανικής καταγωγής και να μην έχουν ουδεμία σχέση με τους σύγχρονους κατοίκους της χώρας, που εικάζεται πως είναι Μογγολικής καταγωγής.

1. Ο ναός του Βασιλιά Σολομώντα

 

Μια από τις πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτή που αφορά το Ναό του Βασιλιά Σολομώντα, που έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς σατανικός.

Ο ιστορικός Σολωμόντας ήταν ο γιος του βασιλιά Δαυίδ και της Βηθεσδά, και κυβέρνησε το Ισραήλ το 14ο αιώνα πΧ. Υπήρχε μια φήμη που έλεγε πως ήταν πανίσχυρος μάγος και είχε υπό τον έλεγχο του δαίμονες. Η “Διαθήκη του Σολωμόντα”, η οποία γράφτηκε τον 1οαι. πΧ, μας πληροφορεί για το χτίσιμο του τεράστιου Ναού του με τη βοήθεια δαιμόνων.

Ο πρώτος Ναός κατασκευάστηκε με τη βοήθεια μελών και από τις 12 φυλές του Ισραήλ, αφού όλες οι φυλές ήταν ενωμένες κάτω από την ηγεμονία του Δαβίδ και του Σολομώντα. Ο δεύτερος Ναός οικοδομήθηκε από μέλη της φυλής του Ιούδα μόνο.

Ο χώρος του πρώην Ναού παρέμεινε κενός, ώσπου μερικούς αιώνες αργότερα χτίσθηκε από τους μουσουλμάνους το τέμενος του Ομάρ, ένα από τα πλέον ιερά μέρη του Ισλάμ.

Οι ίδιες θεωρίες υποστηρίζουν πως ο Αντίχριστος, που θα έρθει για να χτίσει και τον τρίτο ναό του Σολομώντα, θα είναι αναγκαστικά Εβραίος λόγω της έντονης κίνησης του για την ανοικοδόμηση του Ναού στην Ιερουσαλήμ.

(Πηγή: Listverse)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα