Οι 10 ατάκες του Φιντέλ Κάστρο που αξίζει να θυμάσαι

Οι 10 ατάκες του Φιντέλ Κάστρο που αξίζει να θυμάσαι

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε". Το NEWS 247, θυμάται τις πιο σημαντικές φράσεις του κουβανού ηγέτη

Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο αδερφός του Ραούλ Κάστρο.

Ήταν 90 ετών και ήταν το σύμβολο της επανάστασης για τον Κουβανικό λαό. Κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή το νησί του και αψήφησε την αμερικανική υπερδύναμη για περισσότερο από μισό αιώνα προτού παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ.

Ο Φιντέλ Κάστρο μέσα από τις ατάκες του

Μια επανάσταση δεν είναι ένα κρεβάτι γεμάτο τριαντάφυλλα. Μια επανάσταση είναι η μάχη του θανάτου μεταξύ του μέλλοντος και του παρελθόντος, 1961.

Έχω καρδία από ατσάλι, 1972.

Ξεκίνησα την επανάσταση με 82 άνδρες. Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα με 10 ή 15 και απόλυτη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης, 1959.

Ποτέ δεν είδα μία αντίθεση ανάμεσα στις ιδέες που με υποστηρίζουν και τις ιδέες αυτού του συμβόλου, αυτής της αξιοσημείωτης φιγούρας, 1985.

Συνειδητοποίησα ότι το αληθινό πεπρωμένο μου θα ήταν ο πόλεμος που θα είχα με τις ΗΠΑ, 2004.

Χαίρομαι πραγματικά που έφτασα τα 80. Ποτέ δεν το περίμενα, τουλάχιστον έχοντας ως γείτονα τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, που προσπαθεί να με σκοτώσει κάθε ημέρα, 21 Ιουλίου 2006.

Κατέληξα εδώ και πολύ καιρό στο συμπέρασμα ότι η τελευταία θυσία που πρέπει να κάνω τη δημόσια υγεία της Κούβας είναι να σταματήσω το κάπνισμα. Δεν μου έλειψε τόσο πολύ, 1985.

Έχω καταλήξει, μάλλον αργά, ότι οι ομιλίες πρέπει να είναι σύντομες, 2000.

Μιλάνε για την αποτυχία του σοσιαλισμού. Πού είναι όμως η επιτυχία του καπιταλισμού στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία;

Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα