Οι γυναίκες παίρνουν το πάνω χέρι στα startups

Οι γυναίκες παίρνουν το πάνω χέρι στα startups

Μια επιτυχημένη γυναίκα εξηγεί πως έφτασε στην κορυφή και γιατί οι άνδρες επικρατούν στον χώρο της τεχνολογίας και των startups

Γυναικεία επιχειρηματικότητα, γεμάτη ιδέες αλλά τόσο πολύ υποτιμημένη από τις κοινωνικές δομές.

Ευτυχώς, υπάρχουν γυναίκες με μεγάλη επιρροή, όπως εκείνες που θα μιλήσουν στο νέο Συνέδριο του Game Changer με τίτλο Women of Infuence, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 20 Ιανουαρίου.

Μια τέτοια γυναίκα, που έχει αποδείξει ότι κόσμος της τεχνολογία και των starups δεν ανήκει μόνο στους άνδρες αλλά και στις εκπροσώπους του αδύναμου φύλου, που εκτός από πρωτότυπες ιδέες διαθέτουν ταλέντο και πάθος για αυτό που οραματίζονται.

Η Natalie Campbell, που έχει κλείσει τα 30, αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον χώρο των startups, ξεκινώντας την καριέρα της όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια και βλέποντας και καμαρώνοντας το όραμά της να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Η Campbell είναι ο εγκέφαλος και όχι μόνο πίσω από το start up και την αλυσίδα μόδας Morgan de Toi, που αποτέλεσε το πρώτο της δημιούργημα και τη βοήθησε να γίνει μέλος σε μερικές από τις ποιο επιτυχημένες εταιρίες παγκοσμίως όχι μόνο στον χώρο της μόδας.

Απολαμβάνοντας την επιτυχία της και το γεγονός ότι είναι μια από τις γυναίκες κάτω των 35 ετών, που ανήκουν στην κατηγορία των 38% πιο επιτυχημένων γυναικών παγκοσμίως.

Ωστόσο, παρά την επιτυχία της η ίδια δηλώνει ότι οι εταιρίες που ξεκινούν οι γυναίκες είναι πάντα λιγότερες και μικρότερες από εκείνες που ξεκινούν οι άνδρες ανταγωνιστές ή συναγωνιστές του ίδιου χώρου.

Η Campbell επιχειρεί να εξηγήσει το χάσμα μεταξύ των δυο φύλων λέγοντας “Για τους άνδρες είναι ένας τρόπος να κερδίσουν χρήματα, να γίνουν οι καλύτεροι, να επενδύσουν. Αντίθετα, οι γυναίκες αναζητούν τρόπους να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Συνήθως, σκέφτονται ‘πως μπορώ να είμαι δημιουργική, πώς μπορώ να κάνω τη διαφορά;”.

Πάντως, η ίδια εκτιμά πως το μέλλον ανήκει στις γυναίκες.

ΠΗΓΗ: THEGUARDIAN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα