post impression url

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη θέρμανση στο σπίτι, σε ένα video 2 λεπτών

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη θέρμανση στο σπίτι, σε ένα video 2 λεπτών

Ο χειμώνας έρχεται και εσύ ακόμα αναρωτιέσαι για τις επιλογές που υπάρχουν για να εξασφαλίσεις ζέστη;

Το Praktiker παρουσιάζει 10 τρόπους για να ζεστάνεις το χώρο σου!

1. Αρχικά ο αρχηγός της θέρμανσης : ‘τζάκι με ξύλα’! Αν συνδυαστεί με σωστή υποδομή μπορεί να ζεστάνει όλο το χώρο, ενώ το συναίσθημα που δημιουργεί στην ατμόσφαιρα, είναι μοναδικό!

2. Εναλλακτικά, οι σόμπες είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική λύση θέρμανσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές καθώς και οι απαραίτητες καύσιμες ύλες που είναι απαραίτητες ανά περίπτωση: ξυλόσομπα, σόμπα πέλλετ, σόμπα υγραερίου & κηροζίνης!

3. Αρκετά αποδοτική λύση ως συμπληρωματική, αποτελεί το αερόθερμο ή ο κονβέκτορ. Στα θετικά τους το γεγονός πως λόγω του θερμοστάτη που διαθέτουν, μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα σε κάθε δωμάτιο ενός σπιτιού κατοικίας ή ενός γραφείου.

4. Στην ίδια κατηγορία ανήκει το ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού και ο θερμοπομπός. Κατάλληλα θερμαντικά σώματα για πιο μόνιμη χρήση, θερμαίνουν ό,τι βρίσκεται κοντά τους, χωρίς να μεταδίδουν αέρα.

5. Φυσικά μην ξεχνάμε τα κλιματιστικά . Υπάρχουν κλιματιστικά Inverter με μεγάλη και άμεση απόδοση που ζεσταίνουν το χώρο άμεσα και είναι κατάλληλα για κάθε εποχή!

6. Χρησιμοποίησε έναν αφυγραντήρα! Αφαιρεί από την ατμόσφαιρα την υγρασία, δίνοντας χεράκι βοηθείας σε όλα τα θερμαντικά σώματα αφού αυξάνεται έτσι η απόδοσή τους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα διαθέτουν και λειτουργία ιονισμού και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

7. Στρώσε ζεστά χαλιά ή/ και μοκέτες που θα ζεστάνουν το χώρο σου ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο.

8. Συμπληρωματικά, «ντύσε» τους καναπέδες με ριχτάρια και επιπλέον μαξιλάρια και φρόντισε οι κουρτίνες σου να είναι από πιο ζεστά υφάσματα, σε σχέση με αυτές που διακοσμούν το χώρο σου κατά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

9. Μονωτικά για τις πόρτες και τα παράθυρα, που εμποδίζουν τη διέλευση αέρα, «οχυρώσουν» το σπίτι από το κρύο, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη διατήρηση της θερμότητας μέσα.

10. Τέλος, μικρή, αλλά θαυματουργή, μία ηλεκτρική κουβέρτα, προσφέρει ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης και χουχουλιάσματος!

Ευχαριστούμε που παρακολούθησες και ελπίζουμε μετά από αυτό, να αποφασίσεις ευκολότερα ποιος ή ποιοι τρόποι θέρμανσης ταιριάζουν καλύτερα σε σένα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα