Αγροτουριστικές αποδράσεις στο βουνό των Κενταύρων

Αγροτουριστικές αποδράσεις στο βουνό των Κενταύρων

Το φυσικό κάλος της γης των Κενταύρων, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το έχουν καθιερώσει ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Ολες τις εποχές.

Το Πήλιο φημίζεται, εκτός από τα πανέμορφα χωριά και τις μαγευτικές παραλίες, για τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και την παραδοσιακή του μαγειρική.

Στο βουνό των Κενταύρων, ο επισκέπτης – λάτρης του αγροτουρισμού μπορεί να απολαύσει τις μοναδικές παροχές των παραδοσιακών ξενώνων της περιοχής, απολαμβάνοντας τις διακοπές του, γεμίζοντας εικόνες, αναμνήσεις και γεύσεις που θα τις κουβαλάει μαζί του για πολύ καιρό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πηλιορείτικης φιλοξενίας αποτελεί το Kritsa gastronomy hotel, που βρίσκεται πάνω στη μεγάλη πλατεία της Πορταριάς με τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά της πηγής.

 

Ο συνδυασμός των ρομαντικών δωματίων του, η ποικιλία από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στο πρωινό που προσφέρει, μέχρι αργά το πρωί, μαζί με τις παραδοσιακές γεύσεις του εστιατορίου, είναι αληθινή απόλαυση.

Το ξενοδοχείο λειτούργησε από το 1915 μέχρι το 1939 σαν παντοπωλείο μαγειρείο και πανδοχείο από τον Νικόλαο Τσαχτίρη με την ονομασία ΟΡΜΙΝΙΟ.

 

Το 1939 ο Θανάσης Κρίτσας και η γυναίκα του Ασπασία ερχόμενοι από την Αίγυπτο , του έδωσαν τη μορφή που έχει και σήμερα σαν ξενοδοχείο και εστιατόριο με την ονομασία «Κεντρικόν», λόγω της ξεχωριστής του θέσης στη Πλατεία της Πορταριάς απέναντι από το φημισμένο ξενοδοχείο Θεοξένια της τότε εποχής.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2000 ξεκινά νέα εποχή για το ξενοδοχείο, με την νέα ονομασία “ ΚΡΙΤΣΑ ”.

Καλημέρα με πηλιορείτικο πρωινό

Ο πρωινός μπουφές εναλλάσσεται μέρα με τη μέρα διαφορετικά και ανάλογα με την εποχή με κριτσίνια, κουλούρια σπιτικά, τσουρέκι, φρέσκο ψωμί, (σιμιγδαλένιο και πολύσπορο), λαδοπιταστή, τυρόψωμο, ελιόψωμο, τηγανοκουλούρες και τηγανίτες. Προσφέρονται επίσης φρέσκα φρούτα, φυσικός χυμός πορτοκαλιού, φρουτοσαλάτα και λαχανικά εποχής.

 

Από τυροκομικά υπάρχουν φέτα, κασέρι, κατίκι Δομοκού, γαλοτύρι, γιαούρτι στραγγιστό, παραδοσιακό γιαούρτι ΕΒΟΛ και βούτυρο ελληνικό.

Οι φιλοξενούμενοι μπορούν ακόμα να γευτούν αυγά ντόπια βραστά ή μάτια με σάλτσα ντομάτας, ομελέτα, στραπατσάδα, αλλαντικά, λουκάνικα Πηλίου μαγειρεμένα με την τοπική συνταγή για σπετζοφάι, πίτες όπως κολοκυθοτυρόπιτα, πιπερόπιτα, πρασοκρεατόπιτα, κρεμμυδοκουλούρα, χορτοτυρόπιτα και στριφτή τηγανητή τυρόπιτα.

 

Στον μπουφέ υπάρχει ακόμα μέλι ανθόμελο και πεύκου, διάφορα γλυκά του κουταλιού όπως μήλο φιρίκι, κυδώνι, φράουλα, βύσσινο, κάστανο, νερατζάκι, καρυδάκι, πέργαμο και καρπούζι ανάλογα με την εποχή και τα φρούτα του Πηλίου, ρυζόγαλο, κρέμες, λουκουμάδες, μπουγάτσα γλυκιά, δίπλες κ.α.

 

Μπορείτε να γευτείτε επίσης ελιές Πηλίου και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ζεστή παραδοσιακή σούπα τραχανά και κατσαμάκι, ροφήματα από βότανα Πηλίου, ελληνικό καφέ στο μπρίκι ή ότι καφέ θελήσετε για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σας στο βουνό των Κενταύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ AGROPOST.GR

Οι ματωμένες φράουλες της Ηλείας
Η βιολογική γεωργία απάντηση στην κρίση
Καπνός, μια δυναμική καλλιέργεια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα