Άνοιξε η όρεξη της Ρωσίας για φυτικό καλλυντικό…

Άνοιξε η όρεξη της Ρωσίας για φυτικό καλλυντικό…

Ενώ η μεταμοντέρνα Ρωσία ψάχνει να βρει το βηματισμό της, η αισθητική της αλλάζει και ταυτόχρονα κάνει βήματα σε μια αγορά που επηρεάζει, θέλοντας και μη, και τη χώρα μας.

Κι αυτό διότι η χώρα μας, τα τελευταία 40 χρόνια έχει αποκτήσει γνώση στο φυτικό καλλυντικό και τώρα κάνει βήματα και στο ζωικό καλλυντικό, κυρίως από γάλα όνου.

Παρόλα αυτά δεν έχουμε δει προσπάθειες ή και στροφή της έρευνας και για καλλυντικό από αιγοπρόβειο γάλα.

Σημασία έχει πως όλο και περισσότερα φυτικά καλλυντικά από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχουν ξεκινήσει το δρομολόγιό τους, για την ελληνική αγορά, μέσω της αγοράς του φαρμακείου, γεγονός που αδυνατίζει λόγω τιμών και το ελληνικό φυτικό καλλυντικό.

Βάσει του άρθρου 2, που δίνει ο κανονισμός ΕΚ αριθμ. 1223/2009, τα καλλυντικά αφορούν: αρώματα και κολόνιες, προϊόντα μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης δέρματος, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, προϊόντα γενικής περιποίησης.

Οι Ρώσοι φέρνουν στην Ελλάδα και προωθούν και σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης, τα οποία ενίοτε μπορεί να παραγγείλει κάποιος κι από το διαδίκτυο. Μάλιστα είθισται για αγορές άνω των 50 ευρώ, τα μεταφορικά για τη χώρα μας, να είναι δωρεάν.

 

Η μεταμοντέρνα Ρωσία δεν ψάχνει μόνο την αγορά φυτικού καλλυντικού, αλλά αναζητά και τη δική της μόδα. Παρότι είναι ακόμη στο μεταίχμιο, η άλλοτε αντιδραστική ως προς το μοντέλο ανάπτυξης των Δυτικών, όπου η έννοια της μόδας, ήταν σχεδόν απαγορευμένη.

Το γεγονός αυτό έχει σημασία και για την αγορά υφασμάτων αλλά και πρώτης ύλης για νήματα, μεταξιού, βάμβακος κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST

Πρωτάθλημα αλιείας στις πηγές Αώου

Δεύτερη πρόσκληση για Βιολογική Γεωργία

Ένταξη 7.709 κτηνοτρόφων στη βιολογική

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα