Γάλα από φιστίκια – Η νέα πατέντα που έχει ξελογιάσει τους Αμερικανούς

Γάλα από φιστίκια – Η νέα πατέντα που έχει ξελογιάσει τους Αμερικανούς
Ένα από τα πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενα αγροδιατροφικά προϊόντα στις ΗΠΑ, το φιστίκι

Χρειάζονται 31 φιστίκια για κάθε ένα ποτήρι γάλα

Γάλα από… αράπικα φιστίκια κυκλοφορεί στην Αμερική. Οι ΗΠΑ στρέφουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους στη βιομηχανία φιστικιών, η οποία έχει τζίρο κοντά στο 1 δις δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Το γάλα από αραχίδες, που έχει και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι η νέα πατέντα, που έχει ξελογιάσει τους Αμερικανούς και κυκλοφορεί σε λευκό και σοκολατούχο, από μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους.

undefined

Το συγκεκριμένο γάλα προέρχεται μόνο από ακατέργαστα φιστίκια, αλλά εμπεριέχει και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Χρησιμοποιούνται 31 φιστίκια για κάθε ποτήρι γάλα και έχει διάρκεια ζωής κοντά στους 6 μήνες, αν δεν ανοιχτεί.

Παρασκευάζεται από μια συγκεκριμένη εταιρία, όμως είναι ενδεικτική πως οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους για να μπουν σε μια διαρκώς αυξανόμενη αγορά φυτικού γάλακτος, που αναπτύσσεται μέσω και του κινήματος των Vegan (Φυτοφάγων Αμερικανών) αλλά κι άλλων, που ηθελημένα ή άθελά τους, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πιουν αγελαδινό γάλα ή γενικότερα γάλα ζωικής προέλευσης.

Η αγροβιομηχανία φιστικιού στην Αμερική αφορά 7.000 οικογένειες, που το καλλιεργούν. Αραχίδες έχει και στη χώρα μας, ενώ το φιστίκι Αιγίνης θεωρείται από τα μικρότερα, αν όχι το μικρότερο φιστίκι στον κόσμο και το πιο νόστιμο, η Αμερική έχει τεράστιες φυτείες Αραχίδων.

Φυτείες φιστικιών στην Αμερική

Η Αμερική έχει ήδη Εθνική Επιτροπή για τα Φιστίκια, που αποτελούν προϊόν αιχμής. Τα προγράμματα έρευνας και προώθησης στις ΗΠΑ εγκρίνονται από το Κογκρέσο και χρονολογούνται από το 1966. Έκτοτε έχει εγκρίνει 22 προγράμματα έρευνας και προώθησης.

Η Υπηρεσία Γεωργικού Μάρκετινγκ (ΑΜS) παρέχει την εποπτεία και ασχολείται και με το δημοσιονομικό κομμάτι αλλά και με τη δίκαιη μεταχείριση των συμμετεχόντων και την αποδοτικότητα του προγράμματος.

Κυκλοφορούν πάνω από 100 είδη ξηρών καρπών, στον κόσμο που μπαίνουν στο τραπέζι μας και θεωρούνται από τα προϊόντα, που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ agropost.gr

Φράουλα, η βασίλισσα των φρούτων
Το μικρό πειρατικό νησί με τις εξωτικές παραλίες… (Βίντεο)
Φοιτητές του Γεωπονικού βρήκαν τη λύση για την διατροφή των αστροναυτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα