Τυρί και ρακί από τα… χέρια σου

Τυρί και ρακί από τα… χέρια σου
Μέλι και ρακί agropost

Στην καρδιά της Κρήτης. Στον τόπο όπου ο μύθος μπερδεύετε με την ιστορία και η φύση με το όνειρο. Εκεί όπου η οικονομική ανάπτυξη δεν έχει ακόμα αλλοιώσει την φύση και δεν έχει σφραγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Σ’ αυτή την περιοχή, στο χωριό Αξός, που κατοικείτε συνεχώς εδώ και 4.000 χρόνια, σε ένα κτήμα 60 στερεμάτων δημιουργήθηκε το Έναγρον Οικοτουριστικό χωριό στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με την τυροκόμηση, να φροντίσει τα δέντρα, τα φυτά και τα ζώα του αγροκτήματος κ.α.

Μέλι και ρακί agropost

Το Έναγρον είναι ότι ακριβώς λέει το όνομά του: Ένας οικισμός με διώροφα παραδοσιακά σπίτια που βρίσκονται «στον αγρό» σε μια έκταση στους πρόποδες της Ίδης, με ελαιόδεντρα, αμπελώνες για την παραγωγή κρασιού, καρποφόρα δέντρα και ένα περιβόλι όπου καλλιεργούνται κηπευτικά για το εστιατόριο του οικισμού.

Στο εστιατόριο του Έναγρον μπορεί να γευτεί κανείς ένα από τα καλύτερα πρωινό που έχει γευθεί. Κρητικά τυριά και πίτες, μέλι και γιαούρτι με θέα το βουνό. Επίσης μπορεί να δει από κοντά και να συμμετέχει στην παρασκευή κεφαλοτυριού, η μυζήθρας και ρακί.

Έναγρον agropost

Οι ιδιοκτήτες Γιάννης και Φανή Παπαδάκη γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε χωριά στην ελληνική ύπαιθρο, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες της προηγούμενης γενιάς.

Ξενιτευτήκαν από ανάγκη – για σπουδές και δουλειά – στις πόλεις. Μετά από χρόνια από δική τους προσωπική ανάγκη έφτιαξαν ένα σπίτι στη φύση.

«Όμως είναι φορές που η περίσσια ομορφιά σε στεναχωρεί και αυτό γίνεται όταν δεν μπορείς να μοιραστείς τη χαρά της απόλαυσης και το μεγαλείο της ζωής στη φύση», αναφέρουν. Έτσι έχτισαν σ’ αυτό το χώρο και άλλα σπίτια και χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτούς που έχουν αναμνήσεις ή που δεν έτυχε να έχουν εμπειρίες από τη φύση.

έναγρον agropost

Να σημειωθεί ότι ο Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) ολοκλήρωσε την πιστοποίηση στο Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό στο Ρέθυμνο, Κρήτης σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) και ISO 14001 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) για την παροχή υπηρεσιών διαμονής και ψυχαγωγίας.

Μερικές δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις στο Έναγρον είναι:

– Κρητική δίαιτα και διατροφή, παρουσιάσεις του κρητικού διατροφικού προτύπου, μαθήματα μαγειρικής, γλυκών, ψωμιού κ.λπ.

– Διαδρομές στη φύση με τα πόδια, με γαϊδουράκια ή με ποδήλατα βουνού.

– Βοτανικό περίπατο – γνωριμία με σαράντα περίπου βότανα που υπάρχουν στη περιοχή, αλλά και την υπόλοιπη πλούσια Κρητική χλωρίδα.

– Επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία της φύσης και των ανθρώπων της περιοχής, όπως, βυζαντινές εκκλησίες, αρχαιότητες, μοναστήρια, σπήλαια κ.λπ.

– Γνωριμία με την ιστορία, την παράδοση και την κοινωνία της περιοχής.

– Πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ AGROPOST.GR

Παράταση ημερομηνιών για την υποβολή σχεδίων βελτίωσης

Με 38,6% «τρέχουν» οι εξαγωγές θερινών φρούτων

Ο πόλεμος των 4 δισ. ευρώ για το γιαούρτι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα