Αναβάλλεται ο τελικός κυπέλλου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι τα μέτωπα στο Πανθεσσαλικό κλείνουν, ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναβάλλεται. Το πήρε πάνω του ο Γιώργος Βασιλειάδης και βλέποντας τα προβλήματα που υπήρχαν, προέταξε τη νομιμότητα και την ασφάλεια θεατών και ομάδων. Λύση με αυτοκόλλητα στα εισιτήρια προτείνουν ομάδες και ΕΠΟ, που πιέζουν, να γίνει η αναμέτρηση μεταξύ των δύο "δικεφάλων"

Μπορεί να δίνονταν διαβεβαιώσεις από ΠΔΕ, Δήμο Βόλου, ΕΠΣ Θεσσαλίας και άλλους αρμόδιους φορείς προς πάσα κατεύθυνση ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι τα προβλήματα λύνονται και ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ του Σαββάτου (6/5, 20:30), ωστόσο, τα πάντα ανατράπηκαν και τελικώς... αναβολή.

Τα προβλήματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι πολλά και δεν επιτρέπουν σε καμία των περιπτώσεων την απολύτως ασφαλή τέλεση ενός αγώνα της κρισιμότητας ενός τελικού ανάμεσα στους δυο "Δικεφάλους". Ειδικά σε ένα γήπεδο, το οποίο ήταν εν πολλοίς εγκαταλελειμμένο και δεν μπορούσε - παρά την προσπάθεια των τελευταίων ημερών- να φιλοξενήσει ματς υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Ως εκ τούτου και παρά το γεγονός πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τελεστεί ο αγώνας το Σάββατο (6/5, 20:30) και να κερδηθεί η μάχη με το χρόνο, εντέλει θα χρειαστούν και άλλες μέρες για να είναι όλα όπως πρέπει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πήρε πάνω του την απόφαση, βλέποντας τα προβλήματα που υπήρχαν, κυρίως με το ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, όπου μάλιστα είχαν τυπωθεί εισιτήρια χωρίς σειρά και θέση. Προτίμησε να πάρει το όποιο κόστος πάνω του, προτάσσοντας τη νομιμότητα και την ασφάλεια θεατών και ομάδων. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, όμως πρυτάνευσε η λογική, έστω και την ύστατη στιγμή.

Θυμίζουμε ότι ήταν ένα γήπεδο χωρίς εσωτερικές κάμερες, χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, χωρίς Ίντερνετ για τους εκπροσώπους του Τύπου, χωρίς τουαλέτες σε συγκεκριμένο κομμάτι του γηπέδου, με κακό αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο. Άλλωστε, η Περιφέρεια Μαγνησίας μια ημέρα πριν είχε στείλει μια λίστα με 15 πράγματα που ήθελε να γίνουν, ώστε να πάρει το Πανθεσσαλικό το "πράσινο φως".

Πολλά εξ αυτών έγιναν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάνω από 150 άνθρωποι δούλευαν τις τελευταίες ημέρες για να λυθούν όλα τα προβλήματα και να γίνει το γήπεδο όπως πρέπει. Εντέλει, στην έκτακτη σύσκεψη της Πέμπτης (4/5) στην ΓΓΑ, πάρθηκε η γενναία απόφαση για αναβολή του τελικού, η οποία δεν ήταν διόλου εύκολη, αλλά σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένη!

ΕΠΟ: Ο τελικός θα γίνει

Η ΕΠΟ από την πλευρά της επιμένει ότι ο τελικός θα γίνει και θα γράψει ιστορία. Μεταξύ άλλων, τονίζει πως αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, είναι ένα ζήτημα που δεν απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο και πως ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα.

Η ανακοίνωση:

Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Λύση με... αυτοκόλλητα στα εισιτήρια προτείνουν ομάδες και ΕΠΟ

Ώρες μετά την έναρξη της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έγινε γνωστό ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΕΠΟ σκέφτηκαν προκειμένου να βρεθεί λύση με τα εισιτήρια, μία απίστευτη πατέντα, δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι ομάδες και η Ομοσπονδία προτείνουν να κολληθούν κατά την είσοδο των οπαδών των δύο φιναλίστ ειδικά αυτοκόλλητα, ώστε να υπάρχει σειρά και θέση στα εισιτήρια.

Την ώρα, λοιπόν, που κάθε φίλαθλος θα κόβει το εισιτήριο του στην είσοδο του Σταδίου, να τοποθετείται πάνω ένα αυτοκόλλητο με τον αριθμό της θέσης του και έτσι να κατευθύνεται έπειτα σε αυτήν. Άλλωστε, η ΕΠΟ εγγυάται πως μέσα στην Παρασκευή τα συνεργεία θα έχουν προλάβει να αριθμήσουν τα καθίσματα του Πανθεσσαλικού.

Πηγή: Sport24.gr

ADVERTISING

SHARE: