Euro 2004: Σαν σήμερα η Εθνική έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης

Euro 2004: Σαν σήμερα η Εθνική έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης

Όταν οι Έλληνες άφησαν άφωνη της Ευρώπη – Στις 4 Ιουλίου του 2004 η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο

Δεκατέσσερα χρόνια πέρασαν από από τη μαγική βραδιά που η Ελλάδα σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη βραδιά κατά την οποία το “πειρατικό” του Ρεχάγκελ έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους.

Η ομάδα μας, έχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά τη Τσεχία με 1-0 στην παράταση και στα προημιτελικά την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία με 1-0, ήρθε αντιμέτωπη στους πανίσχυρους Πορτογάλους των Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο και Ρούι Κόστα που έπαιζαν στο “σπίτι” τους.

Οι διεθνείς μας ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την επική κατάκτηση και το κατάφεραν από την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα μετά από κόρνερ του Μπασινά στο 57ο λεπτό.

Στον τελικό πάνω από 20.000 Έλληνες βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας. Δεν σταμάτησαν να την ενθαρρύνουν ούτε λεπτό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το σύνθημα: “δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα