Κάλεσμα Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!

Κάλεσμα Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!

Τη λάμψη πολλών Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών θα έχει ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Απριλίου και αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία όλους τους προηγούμενους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής από ανθρώπους κάθε ηλικίας συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, αφού πλέον απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι το τέλος της σχετικής προθεσμίας και το ενδιαφέρον κορυφώνεται! Οι ατομικές εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 7 Μαρτίου, όπως και οι ομαδικές εγγραφές.

Παρόντες στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας θα είναι και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η εμβληματική «χρυσή» Ολυμπιονίκης του στίβου και πρόεδρος της Ο.Ε. της διοργάνωσης Βούλα Πατουλίδου, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας Κώστας Τριγκώνης και Ντάνης Πασχαλίδης, καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, που φρόντισαν να δηλώσουν συμμετοχή και να απευθύνουν κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να βρεθούν μαζί τους στην εκκίνηση.

Οι καταξιωμένοι αθλητές επισκέφθηκαν το Καυτανζόγλειο στάδιο, όπου δέχθηκαν το καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Δρόσο Χριστόπουλο και τόνισαν ότι κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή την ανεπανάληπτη γιορτή του αθλητισμού.

«Αυτή την Πρωταπριλιά, ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ θα αποτελέσει την πιο μεγάλη και αληθινή γιορτή και δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα! Περιμένουμε να έχουμε μία υπέροχη μέρα, για να μπορέσει να ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος που θα βγει στους δρόμους της πόλης: Μικροί, μεγάλοι και πρωταθλητές, θα νιώσουμε όλοι πραγματικοί υπεραθλητές! Οι εγγραφές τελειώνουν την Τετάρτη 7 Μαρτίου, γι’ αυτό μην χάνετε άλλο χρόνο!», υπογράμμισε η Βούλα Πατουλίδου, φορώντας τις φόρμες με το εθνόσημο:

«Όπως βλέπετε, έχω βγάλει τις φόρμες της Εθνικής ομάδας από τη ναφθαλίνη, έχω εγγραφεί στη διοργάνωση και την 1η Απριλίου θα είμαι κι εγώ εκεί!»

Το δικό του κάλεσμα απεύθυνε ο καταξιωμένος κωπηλάτης και νυν υπερμαραθωνοδρόμος, Γιάννης Κουρκουρίκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ας δώσουμε ένα ηχηρό ‘παρών’ σ’ αυτή τη διοργάνωση και ας αποδείξουμε, ως Έλληνες, ότι ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ μπορεί να αποτελέσει σύμβολο για πολλά πράγματα. Είναι ένας Μαραθώνιος που εκτός των άλλων έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ξεκινά και τελειώνει στην σκιά των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αφετηρία την Αρχαία Πέλλα και τερματισμό στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι από την Πέλλα και θα είναι πολύ σημαντικό αν στον φετινό αγώνα υπάρχει εντονότερη παρουσία του κόσμου από κάθε άλλη φορά. Είναι μια διοργάνωση που εκτός από τον Μαραθώνιο περιλαμβάνει τους δρόμους υγείας 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και τον μαθητικό αγώνα 1.000 μέτρων, δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να επιλέξει την απόσταση που του ταιριάζει».

Ραντεβού στην εκκίνηση ετοιμάζεται να δώσει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας Κώστας Τριγκώνης, ο οποίος δήλωσε:

«Οι αριθμοί του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ ζαλίζουν! Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει δημιουργήσει και εύχομαι φέτος να ‘βουλιάξει’ ο τόπος, να παραλύσει το σύμπαν την ημέρα του αγώνα και όλοι να ζήσουν αυτή την εμπειρία! Στην Καλαμαριά, όπου μένω, βλέπω κάθε πρωί τουλάχιστον 30-40 ανθρώπους να τρέχουν και να προετοιμάζονται γι’ αυτόν τον αγώνα! Εγώ έχω τρέξει τρεις φορές σ’ αυτή την υπέροχη διοργάνωση, συμμετείχα κάθε φορά που βρισκόμουν στην Ελλάδα και δεν… έτρεχα στη θάλασσα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η σωματική άσκηση δίνει μοναδικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού το σώμα μας έχει φτιαχτεί για να κινείται. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον την αξία της άθλησης και έχει στραφεί σ’ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

Από τη δική του πλευρά, ο παρτενέρ του Τριγκώνη στους θαλάσσιους στίβους, Ντάνης Πασχαλίδης, επισήμανε:

«Για εμένα και τον Κώστα, αυτή η διοργάνωση αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας τρέχοντας σ’ αυτή την πολύ όμορφη διαδρομή, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουμε προσκαλέσει πολλούς φίλους μας ιστιοπλόους από το εξωτερικό, που δείχνουν ενδιαφέρον να έρθουν εδώ για προετοιμασία και με την ευκαιρία να τρέξουν και στον ‘ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ’. Ο κόσμος της Βόρειας Ελλάδας περιμένει με λαχτάρα τέτοιες εκδηλώσεις, έχει καταλάβει το νόημα του αθλητισμού και γι’ αυτό συμμετέχει μαζικά σ’ αυτόν τον πολύ επιτυχημένο θεσμό».

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 7 Μαρτίου και μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής (ισχύει για τις ατομικές εγγραφές) με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως (ισχύει για τις ατομικές εγγραφές) στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα