Μουντιάλ 2018: Η κρίση των σούπερσταρ Ρονάλντο και Μέσι και το μεγαλείο του “πιτσιρικά” Εμπαπέ

Μουντιάλ 2018: Η κρίση των σούπερσταρ Ρονάλντο και Μέσι και το μεγαλείο του “πιτσιρικά” Εμπαπέ
Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι AP

Αργεντινή και Πορτογαλία αποχαιρέτησαν εχτές το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο δύο από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο σπίτι τους.

Η Γαλλία περνούσε τον σκόπελο της Αργεντινής και άφηνε απαρηγόρητο τον Λιονέλ Μέσι, που μάλλον αποχαιρετά τα εθνικά χρώματα χωρίς δείγμα τίτλου στο ενεργητικό του, ενώ η Ουρουγουάη πετύχαινε ιστορική νίκη απέναντι στην Πορτογαλία του εκνευρισμένου Ρονάλντο και του “γκρινιάρη” Φερνάντο Σάντος. Εκείνος που ξεχώρισε τελικά από την χθεσινή ημέρα όμως, ήταν ο Γάλλος άσσος, Κιλιάν Εμπαπέ, τόσο μέσα στο γήπεδο όπου σημείωσε δύο γκολ, όσο και έξω από αυτό.

Δεν παίζω για τα χρήματα στην εθνική ομάδα

Πιο συγκεκριμένα, έχει αποφασίσει να μην κρατήσει ούτε ευρώ από τα χρήματα που θα κερδίσει ως μέλος της εθνικής Γαλλίας σε αυτό το Μουντιάλ, καθώς θα τα διαθέσει όλα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

“Δεν παίζω για τα χρήματα στην εθνική ομάδα”, ήταν η δήλωση του Εμπαπέ, με την κίνησή του αυτή να ωθεί συμπαίκτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, όπως ο Σαμουέλ Ουμτιτί. Για κάθε ματς των “μπλε” οι παίκτες εισπράττουν συνολικά ένα ποσό κοντά στα 20.000 ευρώ ενώ έχουν ήδη αποκαλύψει πως το 30% θα το μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Σε περίπτωση που η Γαλλία φτάσει μέχρι τον τελικό και κατακτήσει το Μουντιάλ, ο κάθε παίκτης της θα γίνει κατά 300.000 ευρώ πλουσιότερος. Όλα τα χρήματα του Εμπαπέ, θα πάνε σε ιδρύματα και σε παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!

“Πύραυλος” ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Πολλά νεύρα είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ουρουγουάης με την Πορτογαλία αφού πέρα από τον αποκλεισμό η αναμέτρηση δεν του πήγε όπως θα ήθελε. Έτσι, στα τελευταία λεπτά και ενώ η “σελεσάο” πίεζε για την ισοφάριση, οι Πορτογάλοι ζήτησαν φάουλ σε μαρκάρισμα πάνω στον Κουαρέσμα στο 94′.

Ο διαιτητής σωστά έδειξε να συνεχιστεί το ματς, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε διαφορετική άποψη.

Έτσι, όντας σε έξαλλη κατάσταση, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και τον στόλισε με διάφορα “γαλλικά” τα οποία μπορούσε εύκολα να καταλάβει κανείς ακόμα και από την τηλεοπτική κάλυψη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντικρίσει εκείνος την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

Δείτε τις έντονες διαμαρτυρίες του Κριστιάνο.

Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα

Ο τεχνικός της “σελεσάο”, Φερνάντο Σάντος, χαρακτήρισε ως “άδικο” το αποτέλεσμα, το οποίο άφησε τους Ίβηρες εκτός διοργάνωσης.

“Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Η Ουρουγουάη σκόραρε με την πρώτη της ευκαιρία. Στην επανάληψη, ήμασταν ακόμα πιο κυριαρχικοί και ισοφαρίσαμε, κάτι που είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Δεν ήταν γραφτό να γίνει. Είμαι πολύ απογοητευμένος”, υποστήριξε ο Φερνάντο Σάντος.

Στους δρόμους οι φαν της Ουρουγουάης

Η επιτυχία της “σελέστε” στάθηκε ικανή κι αναγκαία συνθήκη να βγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Μοντεβιδέο, χιλιάδες κάτοικοι της χώρας της Νότιας Αμερικής και να πανηγυρίσουν έξαλλα τα γκολ του Έντινσον Καβάνι και τη σπουδαία πρόκριση.

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα