Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού Άρης Ραφτόπουλος

Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού Άρης Ραφτόπουλος
Ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής του Μπάσκετ Άρης Ραφτόπουλος πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 67 ετών Ευρωκίνηση

Διεθνής παίκτης και προπονητής στον Ολυμπιακό, αλλά και την ΑΕΚ, ο Άρης Ραφτόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής του Μπάσκετ Άρης Ραφτόπουλος.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκράτι, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε μέχρι την τέταρτη του πρωταθλήματος τη δεκαετία του 1970, στην οποία έπαιζαν επίσης οι Λάνθιμος, Μάγλος, Σισμανίδης, Χουσέας και Γούναρης. Μαζί με τον Νίκο Σισμανίδη ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες εκείνης της ομάδας, άξιοι συνεχιστές της ομάδας που είχε δημιουργήσει μια δεκαετία νωρίτερα ο Νότης Μαστρογιάννης (με παίκτες όπως ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος).

Το καλοκαίρι του 1978 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό (σε ηλικία 27 ετών), όπου έπαιξε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ανδρών, μετρώντας 91 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Διάστημα στο οποίο σημείωσε 550 πόντους. Ως παίκτης ξεχώριζε για τον καλό χειρισμό της μπάλας και την ικανότητά του στην άμυνα.

Όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, ασχολήθηκε με την προπονητική. Εργάστηκε επί σειράς ετών στο Παγκράτι και τον Ιωνικό Νικαίας, ενώ αποτέλεσε τον μάνατζερ της ΑΕΚ επί των ημερών του Γιάννη Ιωαννίδη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Άρη Ραφτόπουλου εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός:

“Ο Ολυμπιακός θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου παλαίμαχου αθλητή του. Ο Άρης Ραφτόπουλος, μέλος της χρυσής ομάδας του Θρύλου που έφτασε στο Final-6 του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979, έφυγε σήμερα (05/06) από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άρη Ραφτόπουλου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…”

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Άρη Ραφτόπουλου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Άρης Ραφτόπουλος υπηρέτησε με ξεχωριστό ήθος και ιδιαίτερη ικανότητα το ελληνικό μπάσκετ ως αθλητής του Παγκρατίου, του Ολυμπιακού, του Ιωνικού Νικαίας και της Εθνικής ομάδας, ως προπονητής των Παγκρατίου, Πανελληνίου, Αμαρουσίου, Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων ομάδων και ως τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

“Ο εκλιπών λάμπρυνε με τη διαδρομή του το ελληνικό μπάσκετ, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και μέλος του αγωνιστικού Τμήματος της “Βασίλισσας”. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του”.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

“Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την “απώλεια” του Άρη Ραφτόπουλου. Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής “έφυγε” νωρίς, μόλις στα 67 του χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα