Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Καναδοί και Γερμανοί μοιράστηκαν το χρυσό

AP PHOTO/ANDY WONG

Μια φορά στα 20 χρόνια συμβαίνει δύο ομάδες στο αγωνιστικό έλκηθρο να καταγράφουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο

Συναρπαστικό φινάλε είχε ο τελικός του αγωνιστικού ελκήθρου δύο ατόμων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ένα πλήρωμα του Καναδά κι ένα της Γερμανίας τερμάτισαν με ακριβώς τον ίδιο χρόνο και μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο.

Οι Τζάστιν Κριπς και Αλεξάντερ Κόπατς σημείωσαν συνολικό χρόνο 3:16.86 στις τέσσερις προσπάθειές τους, έχοντας προβάδισμα 6 εκατοστών του δευτερολέπτου μετά από την τελευταία κούρσα τους. Οι Γερμανοί Φραντσέσκο Φρίντριχ και Τόρστεν Μάργκις κατάφεραν να απαντήσουν στην τελευταία δική τους διαδρομή κι έκαναν τον 2ο καλύτερο χρόνο του 4ου γύρου, πίσω μόνο από τους Λετονούς κατά 1 εκατοστό του δευτερολέπτου.

Ο χρόνος τους ήταν αρκετός για να ισοφαρίσει εκείνον των Καναδών και για πρώτη φορά σε 20 χρόνια και το τουρνουά του Ναγκάνο ένα ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο καταλήγει σε δύο νικητές.

Η διοργάνωση του 1998 ήταν και η τελευταία που ο Καναδάς κατέκτησε το χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα, διάκριση που τότε μοιράστηκε με την Ιταλία.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε η Λετονία με 3:16.91, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο γερμανικά πληρώματα, με διαφορά μικρότερη των 3 δεκάτων του δευτερολέπτου από τους πρωτοπόρους.

ΠΗΓΗ SPORT24/AP Photo/Andy Wong

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: 'Ατύχημα' για την Γκαμπριέλα Παπαδάκις - Συνέχισε το πατινάζ με γυμνό στήθος

ADVERTISING

SHARE: