Ανακαλούνται 60.000 Porsche λόγω παράνομων λογισμικών

Ανακαλούνται 60.000 Porsche λόγω παράνομων λογισμικών
Porsche Macan AP

Το σκάνδαλο dieselgate τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα συνεχίζει να απασχολεί την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερα παράνομα λογισμικά φτιαγμένα για να εξαπατούν τα τεστ μέτρησης ρύπων

Οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση δύο μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, τα οποία είναι εξοπλισμένα με «μη εγκεκριμένα» λογισμικά που έχουν στόχο να αποκρύπτουν τα πραγματικά επίπεδα των ρυπογόνων εκπομπών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αυτοκινήτου KBA.

«Πραγματοποιείται ανάκληση» των μοντέλων Cayenne και Macan που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Στέφαν Ίμεν, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκληση αφορά σ’ όλον τον κόσμο 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, το Βερολίνο είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ αυτή τη φορά το μέτρο αφορά τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8, σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Μη εγκεκριμένα λογισμικά», ικανά να εξαπατούν τους ελέγχους των ρυπογόνων εκπομπών, «εντοπίσθηκαν» σ’ αυτά τα οχήματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της KBA.

Η Volkswagen, μητρική εταιρεία της Porsche, παραδέχθηκε το φθινόπωρο του 2015 πως εξόπλισε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ, που κατασκεύασε, με ένα λογισμικό ικανό να εξαπατά τα τεστ για τους ρύπους και να κρύβει εκπομπές που μερικές φορές υπερέβαιναν μέχρι και 40 φορές τα επιτρεπτά όρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα