Άρειος Πάγος: Ευθύνη στους μοτοσικλετιστές για οδήγηση ανάμεσα στις λωρίδες

Πήγε για δικαίωση στον Αρειο Πάγο κι αν’ αυτού κρίθηκε ένοχη. Γυναίκα μοτοσικλετιστής, οδηγώντας πάνω στη διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας, θέλησε να κάνει αριστερά με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει φορτηγό και να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι

Του Δημήτρη Μπαλή

H oδηγός, κινήθηκε νομικά για να αποζημιωθεί, ωστόσο το Ανώτατο δικαστήριο όχι μόνο τη δικαίωσε, αλλά τις επέβαλε κιόλας κυρώσεις, πληρώνοντας όλα τα δικαστικά έξοδα, ύψους 2.700 ευρώ.

Αναμφίβολα, αυτή η απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο, αλλά και προβληματισμό σε όλους τους οδηγούς.

Σε κάθε περίπτωση η οδήγηση πάνω στη διαχωριστική γραμμή είναι παράνομη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα σε όγκο δεν καταλαμβάνει το ένα μέτρο πλάτος,. Ωστόσο, θα μπορούσε να μην δημιουργεί τόσο μεγάλο θέμα, αν δεν γινόταν κατάχρηση, διότι στην πλειονότητα οι μοτοσικλετιστές κινούνται πάνω στη διαχωριστική γραμμή, ενώ τα φαινόμενα με τις σφήνες αποτελούν καθεστώς και πέραν αυτών είναι ουκ ολίγες οι περιπτώσεις μοτοσικλετιστών που πατούν ακόμα και τη διπλή διαχωριστική που χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να προσπεράσουν από τα αριστερά!

Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι άκρως επικίνδυνα για τραυματισμό, όπως την γυναίκας οδηγού μοτοσικλέτας και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα διαπιστώνοντας πόσοι μοτοσικλετιστές δεν φορούν κράνος ή κάνουν σφήνες με μεγάλες ταχύτητες.

Πηγή: driveandtravel.gr

ADVERTISING

SHARE: