Κανείς δεν μπορεί να κλέψει πια το έμβλημα της Rolls Royce

Κανείς δεν μπορεί να κλέψει πια το έμβλημα της Rolls Royce
Spirit of Ecstasy Centenary Collection ma.jahn

Το αντικλεπτικό σύστημα των πολυτελών αυτοκινήτων που αποτρέπει το "ξήλωμα" του "Πνεύματος της Έκστασης", του χαρακτηριστικού αγαλματιδίου που κοσμεί τη μάσκα κάθε Rolls Royce (vid)

Το “σπορ” της συλλογής σημάτων αυτοκινητοβιομηχανιών παλιό, σχεδόν όσο και η ίδια η αυτοκίνηση. Ειδικά στα κλασικά πλέον μοντέλα παλαιότερων δεκαετιών, όπου το χαρακτηριστικό σήμα εφάρμοζε ως “μετάλλιο” στο μπροστά ή και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η έλξη για τους επιτήδειους ήταν ακατανίκητη. Πόσω μάλλον, αν πρόκειται για ένα αγαλματάκι της Rolls Royce, που ενδεχομένως να κόστιζε μόνο αυτό, όσο ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Έχοντας αυτά υπόψη της η εταιρία των υπεροπολυτελέστατων αυτοκινήτων βρήκε τη λύση. Ποια είναι αυτή; Η εξής απλή που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο έχει γίνει viral σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα.

The Spirit Of Ecstasy

Το “Πνεύμα της Έκστασης” ή αλλιώς “Έμιλι” ή “Ασημένια Κυρία” είναι το κόσμημα-έμβλημα που κοσμεί τη μάσκα κάθε αυτοκινήτου της εταιρίας (εκτός από την πρώιμη εποχή), το οποίο και φιλοτέχνησε ο John Walter – Βαρόνος που έζησε στις αρχές του περασμένου αιώνα και θεωρείται πρωτοπόρος της αυτοκίνησης – εμπνεόμενος από τον έρωτα της ζωής του και γραμματέα του Eleanor Velasco Thorton.

Το έμβλημα αναπαριστά μια γυναίκα με το σώμα γερμένο εμπρός και τα χέρια προτεταμένα πίσω, να κρατούν ένα ρούχο με τρόπο που να θυμίζουν φτερά. Παρά τις διάφορες παραλλαγές ανά τις δεκαετίες, η εταιρία επέλεξε να κοσμεί κάθε της όχημα με το συγκεκριμένο έμβλημα μέχρι και σήμερα. όπως διαβάζουμε το αντικλεπτικό σύστημα δεν είναι καινούριο “χαρακτηριστικό” του αυτοκινήτου, καθώς έχει εγκατασταθεί στα οχήματα από το 2003.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα