Κίνα: Ξεκινούν τα test drive αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Κίνα: Ξεκινούν τα test drive αυτοκινήτων χωρίς οδηγό
Πρόγραμμα της αμερικανικής πόλης της Ατλάντα, ερευνά τη δυνατότητα χρήσης αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους της (Σεπτέμβριος 2017) (AP Photo/Johnny Clark) AP

Το Πεκίνο εξέδωσε άδειες για test drive αυτόνομων αυτοκινήτων

Οι αρχές του Πεκίνου έδωσαν τις πρώτες άδειες κυκλοφορίας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα της εταιρίας Baidu, προκειμένου να κάνουν test drive σε ειδικά διαμορφωμένους δρόμους.

Η πρωτεύουσα άνοιξε 33 δρόμους, συνολικού μήκους 105 χλμ, μακρυά από πυκνοκατοικημένες περιοχές στα περίχωρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να βγουν στους δρόμους για test drive πρέπει να έχουν ήδη ολοκληρώσει 5.000 χλμ καθημερινής οδήγησης σε καθορισμένα ειδικά πεδία δοκιμών και να έχουν περάσει όλες τις αξιολογήσεις.

Τα οχήματα που θα βγουν για test drive πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδικές συσκευές που θα μπορούν να παρακολουθούν την οδηγική συμπεριφορά, θα συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του οχήματος και θα παρακολουθούν εάν ένα όχημα βρίσκεται σε κατάσταση αυτόματης οδήγησης. Επίσης οι οδηγοί των αυτόνομων αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο trest drive πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον 50 ώρες εκπαίδευσης. Οι άδειες των test drive ισχύουν για 30 ημέρες και οι κάτοχοί τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση ανανέωσης έπειτα από αξιολόγηση.

Αυτόνομα αποκαλούνται τα αυτοκίνητα που μπορεί να κινηθούν σε ένα χώρο χωρίς την ύπαρξη ανθρώπου στο τιμόνι. Τα οχήματα αυτά διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ώστε να αντιλαμβάνονται τα εμπόδια στο χώρο γύρω τους, με τη χρήση ραντάρ, GPS, και συστημάτων οδομετρίας.

Μία γυναίκα έχασε την ζωή της στην Αριζόνα των ΗΠΑ την Δευτέρα, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της UBER χωρίς οδηγό. Αν και πολλά ατυχήματα έχουν σημειωθεί στα οποία εμπλέκονται οχήματα χωρίς οδηγό, το συγκεκριμένο πιθανότατα να είναι το πρώτο θανατηφόρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα