Πέντε γυναίκες οδηγοί, στο Seat Leon Eurocup που υποστηρίζεται από τη FIA

Πέντε γυναίκες οδηγοί, στο Seat Leon Eurocup που υποστηρίζεται από τη FIA

Η Lucile Cypriano, προηγείται της βαθμολογίας μετά τον αγώνα στο Estoril και ακολουθούν η Andrina Gugger (Target, SRL), η Amalia Vinyes (Baporo Motorsport), η Marie Baus-Coppens και η Edina Bús (B3 Hungary KFT)

Το SEAT Leon Eurocup συνεχίζει το αγωνιστικό του ταξίδι στην Ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τους δύο πρώτους γύρους της σεζόν που φιλοξενήθηκαν στη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Φέτος το πρωτάθλημα αποδεικνύεται μια πολύ δυναμική υπόθεση γεμάτη καινοτομίες. Ανάμεσα σε αυτές και το γεγονός ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες γυναικείες συμμετοχές από όλα τα Πρωταθλήματα που υποστηρίζονται από την FIA. Πέντε γυναίκες οδηγοί, τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων, η Lucile Cypriano, η Andrina Gugger (Target, SRL), η Amalia Vinyes (Baporo Motorsport), η Marie Baus-Coppens και η Edina Bús (B3 Hungary KFT), συνθέτουν την νέα αγωνιστική κατηγορία του SEAT Leon Eurocup, την “Ladies Trophy”. Όλες έχουν πλούσιο ιστορικό στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Δίνουν συναρπαστικές μάχες μέσα στις πίστες κάθε Σαββατοκύριακο και ανταγωνίζονται επάξια τους άνδρες συναθλητές τους προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο της πιο γρήγορης γυναίκας οδηγού στο SEAT Leon Eurocup. Τα αποτελέσματα τους προσμετρούνται στην γενική κατάταξη καθώς και στην δική τους ξεχωριστή κατηγορία, αυτή του “Ladies Trophy”.

Μέχρι στιγμής, η Lucile Cypriano είναι η ταχύτερη γυναίκα οδηγός του θεσμού που σημειώνει χρόνους ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς στην γενική κατάταξη. Η Cypriano, τερμάτισε τρίτη στον αγώνα της Πορτογαλίας και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που ανεβαίνει στο podium του θεσμού. Η νεαρή Γαλλίδα οδηγός κέρδισε και την pole position στο Estoril σημειώνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών, αποδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει και δίνοντας επιπλέον κίνητρο και στις υπόλοιπες γυναίκες οδηγούς.

H Lucile Cypriano επιχειρώντας να περιγράψει την αίσθηση στο τιμόνι ενός SEAT Leon Cup Racer λέει: «Ο συναγωνισμός με τους άνδρες μας αναγκάζει να καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθεια ώστε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας, η οποία παράλληλα μας ανταμείβει με σημαντική εμπειρία. Αισθάνομαι ότι χωρίς τους αγώνες η ζωή μου δεν θα ήταν η ίδια. Είμαι πολύ ανταγωνιστική και μου αρέσει να βελτιώνω συνεχώς κάθε πτυχή της ζωής μου. Τα συναισθήματα μου όταν αγωνίζομαι είναι ανεξήγητα και δεν μπορεί να εκφραστεί απλά με λόγια το τι αισθάνομαι στο τιμόνι ενός SEAT Leon Cup Racer».

Το SEAT Leon Eurocup 2015 είναι το Πρωτάθλημα Ενιαίου Τύπου που διοργανώνεται από την SEAT Sport για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά τους έξι αγώνες της πρώτης χρονιάς, η δεύτερη αγωνιστική σεζόν περιλαμβάνει επτά αγωνιστικά Σαββατοκύριακα στους πιο διάσημους αγωνιστικούς προορισμούς όπως Paul Ricard (Γαλλία), Estoril (Πορτογαλία), Silverstone (Ηνωμένο Βασίλειο), Red Bull Ring (Αυστρία), Nürburgring (Γερμανία), Monza (Ιταλία) και Circuit de Catalunya (Βαρκελώνη, Ισπανία).

SHARE: