Ράλι Ακρόπολις 2018: Έρχεται με νέα ταυτότητα και προσθήκη τρίτης ημέρας

Ράλι Ακρόπολις 2018: Έρχεται με νέα ταυτότητα και προσθήκη τρίτης ημέρας
Ράλι Ακρόπολις Eurokinissi Sports

Το ράλι θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου στη χώρα μας και θα αποτελέσει για άλλη μια φορά αφορμή για να γραφτούν χρυσές σελίδες στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Με νέα ταυτότητα, με προσθήκη και τρίτης ημέρας αλλά και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ράλι Ακρόπολις 2018 που θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου στη χώρα μας και θα αποτελέσει για άλλη μια φορά αφορμή για να γραφτούν χρυσές σελίδες στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για τη διεξαγωγή του θα συμβάλλουν τα μέγιστα οι δήμοι Θήβας, Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου, Δελφών, Μακρακώμης και Αμφίκλειας – Ελάτεια. Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι και φέτος το ράλι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν από όλους οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον αλυτάρχη των αγώνων, Νίκο Μανώλη μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουνίου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η Ειδική σε μια κλασσική και άκρως δημοφιλή διαδρομή, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Η δεύτερη μέρα (2/6) περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) – Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι, Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα- και η τρίτη μέρα άλλες δύο επαναλαμβανόμενες, τη Γραμμένη και τη Δίβρη. Ο τερματισμός το αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

«Ο θεσμός, πέρα από το αθλητικό του σκέλος, είχε και τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια: το άνοιγμα της Στερεάς Ελλάδας σε ό,τι υγιές μπορεί να μας πηγαίνει μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλο τον κόσμο, αλλά η καρδιά του πάντα θα χτυπά στην Στερεά Ελλάδα και γι αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε εμπράκτως δίπλα του», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης για να συμπληρώσει ο δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης: «Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε για μία ακόμα φορά στη Λαμία το ράλι και είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε για τρίτη χρονιά αυτό το συναρπαστικό και παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα