Σκάνδαλο Volkswagen – Εισαγγελική έρευνα στα κεντρικά της AUDI

Σκάνδαλο Volkswagen – Εισαγγελική έρευνα στα κεντρικά της AUDI
Το logo της Audi AP

Εισαγγελείς πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία της Audi στο πλαίσιο της έρευνας για τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων ντίζελ

Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Audi και στο εργοστάσιό της αυτοκινήτων στο Νεκαρσούλμ, στη Γερμανία, σε σχέση με τις υποψίες για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μονάχου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε επίσης έρευνες σε ορισμένα ιδιόκτητα σπίτια στο πλαίσιο της έρευνάς της, η οποία έχει σχέση με τις υποψίες για απάτη και παράνομη διαφήμιση σε σχέση με την πώληση τουλάχιστον περίπου 210.000 οχημάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από το 2009.

Τώρα οι ερευνητές επικεντρώνονται στην χρήση τεχνικών μέσων για την χειραγώγηση των επιπέδων των εκπομπών

“Τώρα οι ερευνητές επικεντρώνονται στην χρήση τεχνικών μέσων για την χειραγώγηση των επιπέδων των εκπομπών των 3λιτρων V6 κινητήρων ντίζελ που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά”, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Όσον αφορά την έρευνα για την πώληση κινητήρων ντίζελ Audi στις ΗΠΑ, η εισαγγελία σημειώνει ότι 14 άνθρωποι θεωρούνται τώρα ύποπτοι, από τους οποίους κανένας δεν είναι νυν ή πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Audi, η πιο κερδοφόρα εταιρεία του ομίλου της Volkswagen, παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι 3λιτροι V6 κινητήρες της ντίζελ είχαν προσαρμοστεί με μια συσκευή η οποία κρίθηκε παράνομη στις ΗΠΑ που επέτρεπε στα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τα όρια των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Οι γερμανοί εισαγγελείς είχαν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της Audi τον περσινό Μάρτιο σε σχέση με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Η Audi ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με την εισαγγελία.

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τα δίκτυα NDR και WDR μετέδωσαν πρώτα τις πληροφορίες για τις έρευνες των εισαγγελέων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα