Βίντεο: Ντύθηκε κάθισμα για να οδηγήσει ‘αυτοκίνητο χωρίς οδηγό’

Βίντεο: Ντύθηκε κάθισμα για να οδηγήσει ‘αυτοκίνητο χωρίς οδηγό’

Χαμός για το υποτιθέμενο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, που έβγαλε στους δρόμους δοκιμαστικά πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ για το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που έβγαλε δοκιμαστικά στους δρόμους το πανεπιστήμιο της πολιτείας και το οποίο όπως αποδείχτηκε, είχε οδηγό που ήταν ντυμένος…κάθισμα.

Το εν λόγω όχημα εθεάθη το Σαββατοκύριακο να κάνει τις βόλτες του στο Άρλινγκτον. Σε αντίθεση με τα παρόμοια αυτοκίνητα άλλων εταιριών, το συγκεκριμένο δεν έφερε εμφανές, τουλάχιστον, το σύστημα Lidar, το οποίο έχουν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό για να “βλέπουν” τον δρόμο. Αντ’ αυτού, είχε μόνο μια μικρή ράβδο στο ταμπλό, η οποία γινόταν κόκκινη όταν το φανάρι ήταν κόκκινο και πράσινη όταν μπορούσε να κινηθεί.

Το πιο ενδιαφέρον, πάντως, ήταν ότι εντός του δεν φαινόταν να υπάρχει κανένας. Συνήθως, στη φάση των δοκιμών απαιτείται η παρουσία ενός υπεύθυνου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητο θα κινείται όπως πρέπει.

Το όλο θέμα προξένησε το ενδιαφέρον, με δημοσιογράφο του NBC Washington να ακολουθεί το εν λόγω όχημα σε όλη την πόλη. Τελικά κατάφερε να τραβήξει κάποια πλάνα από το εσωτερικό του, ενώ ήταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι. Και αυτό που ανακάλυψε, ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Στη θέση του οδηγού καθόταν ένας άνδρας, ο οποίος ήταν ντυμένος κάθισμα. Όταν ο δημοσιογράφος επιχείρησε να τον ρωτήσει για το θέμα, το, κατά τα άλλα, αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, παραβίασε το κόκκινο φανάρι και ανέπτυξε ταχύτητα. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, επεσήμανε ότι ο οδηγός-κάθισμα σχετίζεται με την έρευνα που πραγματοποιούν, συλλέγοντας στοιχεία για την αντίδραση των κανονικών οδηγών την ώρα που κινούνται δίπλα σε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Πηγή: Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα