Volkswagen: Μειώνει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια

Volkswagen: Μειώνει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια
JAMESHALFACRE.COM

Από τις περικοπές θα επηρεαστούν 10.000 εργαζόμενοι καθώς θα περικοπούν οι ώρες εργασίας. Αιτία η διαμάχη με έναν βασικό προμηθευτή της

Η Volkswagen θα περικόψει τις ώρες εργασίες σε ορισμένα τμήματα της παραγωγής στο βασικό εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλα δύο γερμανικά εργοστάσια, καθώς ένας προμηθευτής της, η ES Automobilguss GmbH, έχει σταματήσει να παραδίδει τμήματα χυτοσιδήρου που είναι απαραίτητα για να κατασκευαστούν τα κιβώτια ταχυτήτων, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στην εταιρία.

Τα σχέδια για την περικοπή των ωρών εργασίας μόνο στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ θα επηρεάσουν περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, δήλωσε η πηγή. Τα άλλα δύο εργοστάσια που αφορούν οι περικοπές βρίσκονται στις γερμανικές πόλεις Κάσελ και Τσβίκαου, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Εκπρόσωπος της ES Automobilguss GmbH ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Η εταιρία μας βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τη Volkswagen και είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της VW στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ δήλωσε πως η περικοπή των ωρών εργασίας είναι μια πιθανή λύση στα προβλήματα εφοδιασμού ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα