Αιγύπτιοι ακτιβιστές κατά της Έλεν Χαντ

Helen Hunt attends Saint John's Health Center 75th Anniversary Gala at 3Labs on Saturday, Oct. 21, 2017, in Culver City, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Helen Hunt attends Saint John's Health Center 75th Anniversary Gala at 3Labs on Saturday, Oct. 21, 2017, in Culver City, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Η συμμετοχή της διάσημης ηθοποιού σε συνέδριο της νεολαίας που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση προκάλεσε την οργή των ακτιβιστών

Αιγύπτιοι ακτιβιστές καταδίκασαν την Αμερικανίδα ηθοποιό Έλεν Χαντ για τη συμμετοχή της σε συνέδριο νεολαίας που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας. Υποστηρίζουν ότι με τη συμμετοχή της «ξεπλένει» τη στάση των αιγυπτιακών αρχών απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την καταπίεση της ελευθερίας τού λόγου στη χώρα.

Η ανοιχτή επιστολή της Μόνα Σεΐφ και άλλων γνωστών ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει συγκεντρώσει για την ώρα περίπου 300 υπογραφές. Η επιστολή ακολουθεί την κριτική που ασκήθηκε ευρέως μέσω διαδικτύου ενάντια στο «Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σίσι στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Η 54χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην τελετή έναρξης. Το χάσταγκ της εκδήλωσης #WeNeedToTalk αποτέλεσε ένα πραγματικό πεδίο μάχης στο twitter, με χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες αστυνομικών να χτυπούν και να κυνηγούν νεαρούς.

(Φωτογραφία: AP Images, Richard Shotwell/Invision)

ADVERTISING

SHARE: