Άντονι Μπουρντέν: O ταξιδιώτης και καλοφαγάς του CNN που λάτρεψε την Ελλάδα

Άντονι Μπουρντέν: O ταξιδιώτης και καλοφαγάς του CNN που λάτρεψε την Ελλάδα
O Άντονι Μπουρντέν στην τελετή απονομής των βραβείων Έμμυ το 2015 Chris Pizzello/Invision/AP

Κάθε φορά που παρακολουθούσαμε τις εκπομπές του Άντονι Μπουρντέν για την Ελλάδα, αισθανόμασταν ότι αυτός ο ωραίος τύπος μας αγαπάει.

 Δείτε τα μάτια του, το ύφος του, τη χαρά του, όταν συζητά με Έλληνες μάγειρες, ή…καλλιτέχνες της μπουγάτσας, ψαράδες, αλλά και με γιαγιάδες από αυτές που λατρεύουμε κι εμείς γιατί προσωποποιούν την παράδοση και την ελληνική φιλοξενία!

Ο Άντονι Μπουρντέν σε γύρισμα της εκπομπής του για το CNN στα Χανιά, παρακολουθεί γοητευμένος να ανοίγουν “fyllo for bougatsa”. Αποθεώνει το χειροποίητο φύλλο και τη μυζήθρα, περιμένοντας να δοκιμάσει ανυπόμονα.  Όρθιος σε ένα μικρό εργαστήριο, χαζεύει τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες στον τοίχο, αλλά και το χαρτάκι με το οποίο τύλιγαν κάποτε τα “σέρτικα” τσιγάρα. “Μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιούσα κάποτε για να καπνίσω ναρκωτικά…”, αστειεύεται. Και ξετρελαίνεται με την μπουγάτσα!

Το νησί που ξεχώρισε και πρόβαλε περισσότερο όμως, ήταν η Νάξος. Υμνεί εδώ το ηλιοβασιλεμα, παρέα με νέα παιδιά, καθισμένοι στην άμμο, στην ακροθαλασσιά.

Nάξος…κι άλλη Νάξος!

Και εδώ εξηγεί γιατί τον εντπωσίασε τόσο αυτό, το συγκεκριμένο νησί. “Εκεί υπάρχει αληθινή ζωή, με ανθρώπους που δουλεύουν. Ψαράδες…” λέει ο Μπουρντέν στον Άντερσον. Έναν από τους διασημότερους πολεμικούς ανταποκριτές του CNN.

Πίσω στην Κρήτη για στακοπίλαφο με χοχλιούς. Χωρίς λογια…

Ο Μπουρντέν δεν ήταν μόνο κουζίνα, γεύσεις και ταξίδια. Αυθεντικός και άκρως ενδιαφέρων, περίεργος για τα πάντα στον κόσμο. Τον Μάιο του 2016 “έκλεισαν ραντεβού” με τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο Ανόι του Βιετνάμ. Από εκεί είναι η χειραψία. Γύρισαν και μία συνέντευξη.

Ο Άντονι Μπουρντέν με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Ανόι του Βιετνάμ, το Μάιο του 2016 AP

 

Ο Μπουρντέν σε ένα από τα συλλεκτικά τρέιλερ για τις “άγνωστες” γευστικές και ταξιδιωτικές περιπέτειές του.

Και μία ακόμα φωτογραφία: από την βράβευσή του στα Έμμυ το 2015. Χαρούμενος και γεμάτος ζωή!

Ο Άντονι Μπουρντέν στην τελετή απονομής των βραβείων Έμμυ το 2015 Chris Pizzello/Invision/AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα