Χαμός για τη συναυλία Σφακιανάκη στην Αλβανία: “Έξω οι ρατσιστές από τη χώρα”

Χαμός για τη συναυλία Σφακιανάκη στην Αλβανία: “Έξω οι ρατσιστές από τη χώρα”

Καλέσματα στα social media και δημόσιες τοποθετήσεις από καλλιτέχνες κατά της συναυλίας Σφακιανάκη στα Τίρανα - Μέχρι 200 ευρώ το εισιτήριο

Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε η συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα της Αλβανίας.

Ο τραγουδιστής που έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή με δημόσιες τοποθετήσεις του, βρέθηκε καλεσμένος στα Τίρανα από το Top Channel για ένα live με εισιτήριο από 120 έως 200 ευρώ.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η συναυλία, εκατοντάδες χρήστες των social media από τη γειτονική χώρα, έσπευσαν να τοποθετηθούν με μηνύματά τους, γράφοντας πως “οι ρατσιστές δεν είναι καλοδεχούμενοι”.

Το μήνυμα της ακτιβίστριας Alida Karakushi:

Μάλιστα, υπήρξαν και καλέσματα στο Facebook για μποϊκοτάρισμα της συναυλίας.  Ο δημοφιλής Αλβανός τραγουδιστής Έλτον Ντέντα, έγραψε χαρακτηριστικά: “Πάντα σιχαινόμουν εκείνους που τρώνε από εκεί όπου έχουν πριν φτύσει. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια όσα γράφονται για αυτόν, αλλιώς θα ήταν πολύ ευτελές να χειροκροτούμε και να πληρώνουμε για κάποιον που θεωρεί τους Αλβανούς κατώτερους ανθρώπους”.

Ακόμη, ο τραγουδιστής Flori Mumajesi, ανέβασε ένα βίντεο με ομιλίες βουλευτών τις Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε τον Νότη Σφακιανάκη εκπρόσωπό τους.

Από τη δική του μεριά, ο Νότης Σφακιανάκης δήλωσε στο Top Channel εν όψει της συναυλίας του (μιλώντας και στα αλβανικά): “Δεν έχεις πει παραμικρό και σου βάζουν το στόμα λόγια που δεν τα άκουσε ποτέ άνθρωπος. Οι κάτοικοι του τόπου είναι αρχαίοι Ιλλυρείς. Σας θέλω πολύ σας περιμένω στο Μέγαρο των συνεδριών”.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή, ο τραγουδιστής είχε πει (22 Νοεμβρίου 2017):

“Επιβάλλεται να στηρίζεις τη ΧΑ. Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή. Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Και έχουν κλείσει μέσα, κάποιον ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις, ρε. Ποιος στο έδωσε το δικαίωμα; Επιβάλλεται να τη στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Γιατί αυτή μέσα έχει αν μη τι άλλο και την αυγή. Οι άλλοι έχουν το σκότος. Ο υπουργός Οικονομικών είναι φοροφυγάς, και οι πολιτικοί που θεσπίζουν νόμους για να μην πληρώνουν. Πες τους να πάνε να γ@μηθούνε. Που τον είδατε το ρατσισμό με τόσες χιλιάδες ξένους στην Ελλάδα. Ναι ρε, είμαι φυλετιστής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα