Δικαστικές περιπέτειες για τον Τομ Κρουζ: Κατηγορείται ως υπεύθυνος αεροπορικού δυστυχήματος

Actor Tom Cruise attends a special screening of "The Mummy" at AMC Loews Lincoln Square on Tuesday, June 6, 2017, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Actor Tom Cruise attends a special screening of "The Mummy" at AMC Loews Lincoln Square on Tuesday, June 6, 2017, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Σύμφωνα με τις οικογένεις δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στα γυρίσματα της ταινίας American Made, η επιμονή του Κρουζ και του σκηνοθέτη για πιο εντυπωσιακά πλάνα οδήγησε στον θάνατό τους

Ως εν μέρει υπεύθυνο αεροπορικού δυστυχήματος κατηγορούν τον Τομ Κρουζ οι οικογένειες δύο πιλότων, που έχασαν τη ζωή τους στα γυρίσματα της ταινίας American Made.

Ο 51χρονος Άλαν Πάργουιν και ο 58χρονος Κάρλος Μπερλ, σκοτώθηκαν κατά τα γυρίσματα της ταινίας, όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν έπεσε στα βουνά της Κολομβίας, ενώ ένα ακόμα μέλος του πληρώματος ο Τζίμι Λι Γκάρλαντ έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω.

Σύμφωνα με τις οικογένειες των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν, στο ατύχημα οδήγησε η επιμονή του Κρουζ και του σκηνοθέτη της ταινίας Νταγκ Λάιμαν να γυρίσουν μία ταινία "υψηλού κινδύνου".

Σύμφωνα με τα χαρτιά που κατέθεσαν οι δύο οικογένειες, και τα οποία επικαλείται η ιστοσελίδα «The Blast», οι απαιτήσεις των γυρισμάτων μαζί με τον ενθουσιασμό του Κρουζ και του Λάιμαν για πολλαπλές λήψεις και πιο εντυπωσιακά πλάνα, πρόσθεσαν επιπλέον ώρες κινηματογράφησης σε κάθε μέρα καθώς και περισσότερες ημέρες στο αρχικό πρόγραμμα των γυρισμάτων.

Ο χολιγουντιανός σταρ και ο σκηνοθέτης δεν κατονομάζονται ως κατηγορούμενοι στην αγωγή, αλλά οι οικογένειες των θυμάτων λένε ότι οι δυο τους επέδειξαν «αμέλεια» κατά την απογείωση της πτήσης.

Οι οικογένειες των δύο θυμάτων ασκούν δίωξη στις εταιρείες παραγωγής Imagine Entertainment, Cross Creek Pictures και Vendian Entertainment για τον θάνατο του Πάργουιν και του Μπερλ, ισχυριζόμενες ότι οι παραγωγοί αγνόησαν τις διαδικασίες ασφαλείας πριν από την πτήση, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

ADVERTISING

SHARE: