Γαρμπή: Στην εποχή μας ο όρος ‘έντεχνο’ είναι παρωχημένος

Γαρμπή: Στην εποχή μας ο όρος ‘έντεχνο’ είναι παρωχημένος
ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ MOTION TEAM - (ÁÈËÇÔÉʼ)

Η ιστορία της Δήμητρας Γαλάνη που τραγούδησε το "Χαμένα" επί σκηνής και η μάχη του "έντεχνου-εμπορικού" που σύμφωνα με την τραγουδίστρια δεν υφίσταται (vid)

Στο πρωινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και τη Φαίη Σκορδά έδωσε συνέντευξη η Καίτη Γαρμπή ανήμερα των Φώτων και μίλησε για τα επαγγελματικά της βήματα, το τραγούδι και τη σχέση της με την οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη Δήμητρα Γαλάνη, που κάποτε είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για παλιότερο τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Καίτη Γαρμπή.

“Θυμάμαι ότι είχα πάει να τη θαυμάσω και κρατούσε την κιθάρα της, ήταν πάνω στη σκηνή και λέει ‘Καιτούλα πώς πάει αυτό’;”ανέφερε η Καίτη Γαρμπή για το συγκεκριμένο περιστατικό, συμπληρώνοντας πως η κα. Γαλάνη ξεκίνησε τότε να ερμηνεύει το κομμάτι ‘Χαμένα’.

Αυτό με το έντεχνο ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω, όταν μεγάλοι δημιουργοί άρχισαν να μελοποιούν ποιητές. Οπότε δέθηκε το έντεχνο τραγούδι με κάτι πολύ ψαγμένο

Η αναφορά αυτή έδωσε αφορμή στην τραγουδίστρια να αναφερθεί στο γνωστό debate στη χώρα μας, σχετικά με το λεγόμενο έντεχνο και το εμπορικό τραγούδι. “Αυτό με το έντεχνο ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω, όταν μεγάλοι δημιουργοί άρχισαν να μελοποιούν ποιητές. Οπότε δέθηκε το έντεχνο τραγούδι με κάτι πολύ ψαγμένο” σχολίασε η Γαρμπή και πρόσθεσε: “Αλλά θεωρώ ότι τώρα, στην εποχή μας είναι πολύ παρωχημένος ο όρος έντεχνο. Μπορούμε να πούμε ποιοτικό ή να το διαφοροποιήσουμε αλλιώς”.

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα, η λαϊκή τραγουδίστρια είπε: “Αυτόματα το έντεχνο τοποθετεί την άλλη πλευρά στο αντίθετο, δηλαδή σε κάτι που δεν έχει τένχη. Δηλαδή άτεχνο; Όχι; Δεν ισχύει”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα