Ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν: Κοινό μυστικό στο Χόλιγουντ οι σεξουαλικές επιθέσεις του Γουάινσταϊν

Ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν: Κοινό μυστικό στο Χόλιγουντ οι σεξουαλικές επιθέσεις του Γουάινσταϊν
The Hollywood Sign is pictured from the Hollywood & Highland Center on Tuesday, Aug. 23, 2016, in Los Angeles. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP) Chris Pizzello/Invision/AP

Αναφορές σε σενάρια και ζωντανές εμφανίσεις, άφηναν να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς, η συμπεριφορά του παραγωγού

Κοινό μυστικό φαίνεται ότι αποτελούσαν στον κόσμο του Χόλιγουντ οι σεξουαλικές επιθέσεις του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κατά γυναικών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός αστέρων αποκαλύπτεται ότι γνώριζε και δεν μιλούσε, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον παραγωγό.

Και μπορεί επίσημα κανείς να μην τον είχε καταγγείλει, όμως αναφορές σε σενάρια και ζωντανές εμφανίσεις, υποννόησαν και στηλίτευσαν τη συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ.

Entourage

Στην δημοφιλή σειρά του HBO, εμφανίζεται ένα κινηματογραφικός παραγωγός ονόματι… Χάρβεϊ Γουάινγκαρντ. Μπορεί ο συγκεκριμένος χαρακτήρας να παρουσιάζει εντονότερα την εκρηκτική και ευερέθιστη πλευρά του παραγωγού αντί των σεξουαλικών του ορέξεων, όμως, οι ομοιότητες είναι χτυπητές, αρχίζοντας από το όνομα.

Ο χαρακτήρας της σειράς απειλεί όποιον τον ενοχλεί ότι θα καταστρέψει την καριέρα του είτε πρόκειται για μεγάλα ονόματα είτε για κομπάρσους, ενώ όπως ακριβώς και ο Γουάινσταϊν έχει το συνήθειο να καθιστά σαφείς τις γαστριμαργικές του προτιμήσεις βάζοντας τις φωνές.

Ο Seth McFarlane στα Όσκαρ

Ο δημιουργός της σειράς Family Guy Seth McFarlane παρουσίαζε την τελετή ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Μαζί με την Emma Stone ανακοίνωσαν τα ονόματα 5 γυναικών που θα διαγωνίζονταν για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και ο McFarlane τις συνεχάρη: “Συγχαρητήρια στις 5 κυρίες που δεν θα πρέπει πια να υποκρίνονται ότι τους ελκύει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν”.

30 Rock

Η σειρά που σατιρίζει τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις στον αμερικανικό κόσμο του θεάματος, βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί και με τις φήμες για τον Γουάινσταϊν.

Σε επεισόδιο του 6ου κύκλου, μία ηθοποιός αναφέρεται στην δύναμή της να μην υποκύπτει σε πιέσεις:

“Απέρριψα τρεις προτάσεις του Γουάινσταϊν για συνουσία”, αναφέρει για να προσθέσει: “Από τις πέντε”

Φωτογραφία:Chris Pizzello/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα