Μπέτι Μπρόσμερ: Το κορίτσι με την ανύπαρκτη μέση

Δεν υπήρξε γυναίκα που να πλησίασε περισσότερο την αντρική φαντασίωση για το "ιδανικό" σώμα από την Μπέτι Μπρόσμερ

Το γυναικείο σώμα σε σχήμα κλεψύδρας ήταν μια από τις πιο ισχυρές φαντασιώσεις του ανδρικού πληθυσμού του πλανήτη, στον 20ό αιώνα.

Το γυναικείο σώμα σε σχήμα κλεψύδρας ήταν μια από τις πιο ισχυρές φαντασιώσεις του ανδρικού πληθυσμού του πλανήτη, στον 20ό αιώνα.

Δεν υπήρξε γυναίκα που να πλησίασε περισσότερο αυτό το ανδρικό «ιδανικό» από την Μπέτι Μπρόσμερ. Οι διαστάσεις της ήταν κυριολεκτικά απίστευτες: 38-16-36.

Πριν τα 20 χρόνια της, είχε ήδη κερδίσει 50 διαγωνισμούς ομορφιάς. Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα pin-up girls της δεκαετίας του 1950. Κόσμησε περισσότερα από 300 εξώφυλλα περιοδικών και pulp novels (ρομάντζα, αστυνομικά).

Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1935, μεγάλωσε στο Λος Άντζελες και σε ηλικία 13 χρονών είδε φωτογραφία της στον κατάλογο της Sears & Roebuck. Ένα χρόνο αργότερα, επισκέπτεται την Νέα Υόρκη με τη θεία της και ποζάρει για πρώτη φορά σε επαγγελματικό φωτογραφικό στούντιο. Επιστρέφει στο Λος Άντζελες και ποζάρει για δύο από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες pin up της εποχής, τον Αλμπέρτο Βάργκας και τον Ερλ Μόραν. Με την ενθάρρυνση της θείας της, εγκαθίσταται στο «Μεγάλο Μήλο», το 1950. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, συχνά βρίσκει δουλειά ως επαγγελματικό μοντέλο. «Όταν ήμουν 15 χρονών, με μακιγιάριζαν να δείχνω 25», θυμάται. Το 1954 ποζάρει για τον οίκο Christian Dior. Στα 16 της, οι ανεπίσημοι τίτλοι έπεφταν βροχή: «Miss TV», «Miss figure», «Miss blue eyes».

Ποτέ δεν έκανε γυμνό –ή ημίγυμνο– μπροστά σε φακό. «Δεν πίστευα ότι ήταν ανήθικο, αλλά δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα σε άλλους. Θεωρούσα ότι θα έφερνε σε αμηχανία τον μελλοντικό σύζυγό μου και στην οικογένειά μου» είχε εξηγήσει.

Μέχρι το 1948, η Μπέτι Μπρόσμερ ήταν το πρότυπο της γυναίκας. Και η διαδρομή της ως pin-up girl και μοντέλο –η εικόνα ενός κοριτσιού με παιχνιδιάρικη διάθεση– άνοιξε τον δρόμο για τη Μέριλιν Μονρόε του 1955.

Στις 24 Απριλίου του 1961, η 26χρονη Μπέτι παντρεύεται τον διάσημο bodybuilder, Τζο Γουάιντερ, συνιδρυτή της Διεθνούς Ένωσης Bodybuilding και δημιουργό του Mr. και Ms. Olympia.

(Φωτογραφίες: vintag.es / Betty Brosmer, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: