Ο ‘αληθινός Mad Max’ πέθανε λίγο πριν η ταινία σαρώσει τα Όσκαρ

default image

Ο Αυστραλός, που ήταν γνωστός ως ο "αληθινός Mad Max", πέθανε λίγε ημέρες πριν από την ανακήρυξη της της ταινίας "Mad Max: Ο δρόμος της οργής", τον απόλυτο νικητή των φετινών βραβείων (Pics + Video)

Λίγες ημέρες, πριν, την μεγάλη επιτυχία του “Mad Max: Ο δρόμος της οργής” στα βραβεία Όσκαρ πέθανε ο “αληθινός Mad Max”, κατά κόσμον Max Aspin.

Ο Max Aspin ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους κασκαντέρ της εποχής του και ήταν ο άνθρωπος που είχε αντικαταστήσει τον Mel Gibson στην ταινία Mad Max II: The Road Warrior, το 1981, γυρίζοντας όλες εκείνες τις σκηνές που χαρακτήρισαν την ταινία θρύλο.

Η είδηση του  θανάτου του ανακοινώθηκε μέσω Facebook από την επίσημη σελίδα του μουσείου που είναι αφιερωμένο στο Mad Max, με την εταιρία παραγωγής των ταινιών να επιβεβαιώνει το γεγονός.

Ο 60χρονος κασκαντέρ είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πέθανε στο σπίτι του στην Αυστραλία.

“Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε πως ο θρύλος του Mad Max, Aspin πέθανε, χθες, το βράδυ. Ο Max δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικό κασκαντέρ, αλλά και ένας εξαιρετικός διασκεδαστής και κωμικός. Χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο.

Μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που τον είδαμε στην οθόνη, ωστόσο όλοι θυμόμαστε την εκπληκτική σκηνή με το άλμα, κατά τη διάρκεια του οποίου έσπασε το πόδι και συνέχιζε να γυρίζει. Οι κριτικοί κινηματογράφου υποστηρίζουν πως όλες οι ταινίες του Mad Max θα περνούσαν απαρατήρητες αν δεν είχαν τις άγριες και επικίνδυνες σκηνές.

 

Η σύγχρονη εκδοχή του Mad Max αποδείχθηκε μια ακόμη επική ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ, αποσπώντας 6 από τα χρυσά αγαλματίδια σε διάφορες κατηγορίες, όχι όμως στις βασικές.

(Πηγή: Mashable)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα