Ο Kanye West νιώθει “υπερήρωας”: Αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή

Ο Kanye West νιώθει “υπερήρωας”: Αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή
Kanye West. Φωτογραφία αρχείου AP

Ο διάσημος ράπερ δήλωσε ότι διαγνώστηκε με την ψυχική νόσο στην ηλικία των 39 και υποστήριξε πως τη θεωρεί μια υπερδύναμη που τροφοδοτεί την δημιουργικότητά του

Ο Kanye West έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα με την ασταθή συμπεριφορά του και τα αμφιλεγόμενα  σχόλιά του. Στο νέο του άλμπουμ “Ye” αναφέρθηκε στην κατάστασή του μέσα από τους στίχους του τραγουδιού “Yikes”, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο, με τους BigBoyTV, μίλησε για τη διπολική διαταραχή, δηλώνοντας πως δε την θεωρεί “κάποιου είδους αναπηρία”, αλλά “μια υπερδύναμη που τροφοδοτεί την δημιουργικότητά του”.

Ο γνωστός ράπερ συνέχισε δηλώνοντας πως νιώθει ευλογημένος και προνομιούχος που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του μέσα από το άλμπουμ του, μια δυνατότητα που δε δίνεται σε πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο.

Αποκάλυψε πως έχει σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή που του έχουν χορηγήσει οι γιατροί και προχώρησε σε δική του θεραπεία καταναλώνοντας ένα ή δύο χάπια την εβδομάδα.

Το εξώφυλλο του νέου του άλμπουμ, απεικονίζει επίσης μια φωτογραφία με βουνά και μια χειρόγραφη φράση “Μισώ που είμαι διπολικός, είναι φοβερό”.

Να σημειωθεί πως η πολική διαταραχή είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που επηρεάζει τη διάθεση ενώ το άτομο βιώνει κατάθλιψη και είναι πιθανό να αποκτήσει αυτοκτονικές τάσεις. Όσοι έχουν διαγνωστεί με τη νόσο δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας και καταφεύγουν σε επικίνδυνες πράξεις, ενώ χρίζουν αγωγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα