O Kanye West “σολάρει” ξανά: “Σκλάβος για 400 χρόνια; Αυτό είναι επιλογή”

O Kanye West “σολάρει” ξανά: “Σκλάβος για 400 χρόνια; Αυτό είναι επιλογή”
O Kanye West AP

Η μισή του και πλέον καριέρα έχει χτιστεί πάνω σε προκλήσεις, καυγάδες με άλλους celebrities και ένα ανούσιο κυνήγι ματαιοδοξίας. Ο Kanye West κατόρθωσε αυτή τη φορά να εξοργίσει και τους πιο πιστούς - εναπομείναντες - θαυμαστές του, υποστηρίζοντας ότι η σκλαβιά των Αφροαμερικανών ήταν... επιλογή

Ο κάποτε πολλά υποσχόμενος ράπερ και τώρα πια γνωστός ως “σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν” αποδεικνύει κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του για να μιλήσει ότι καλύτερα θα ήταν να το κάνει μόνο για να…. τραγουδάει. Σύμφωνα με τη νέα δήλωση – βόμβα του Kanye West, που άναψε ήδη φωτιές στις ΗΠΑ, οι Αφροαμερικανοί ήταν σκλάβοι επί 400 χρόνια από… επιλογή.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τον ξαφνικό “έρωτα” που έπαθε για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Kanye West, μιλώντας σε εκπομπή του ψυχαγωγικού site TMZ, απασφάλισε λέγοντας την εξής αμίμητη και ανιστόρητη φράση: “Όταν ακούς να μιλάνε για σκλαβιά που κράτησε 400 χρόνια… Για 400 χρόνια; Ακούγεται σαν επιλογή”.

Η αναφορά του Αφροαμερικανού τραγουδοποιού για τους μαύρους προγόνους του που ήρθαν από την Αφρική και πωλούνταν στα σκλαβοπάζαρα των ΗΠΑ, ζώντας και δουλεύοντας υπό καθεστώς απόλυτης δουλείας για περισσότερο από τρεις αιώνες, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό θύελλα αντιδράσεων. Εκ των υστέρων και αφού είχε δημιουργηθεί ο απαιτούμενος ντόρος γύρω από τις δηλώσεις του, ο West επιχείρησε ανεπιτυχώς να ανασκευάσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια “βροχή” από tweets όπους μεταξύ άλλων ανέφερε “φυσικά και ξέρω ότι δεν μπήκαν στα καράβια με ελεύθερη βούληση” και ότι ήθελε να δείξει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να μείνει “νοητικά υπόδουλος” σε όσους σχολιάζουν τις δηλώσεις του.

Οι δηλώσεις του σταρ – ράπερ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Αφροαμερικανού ρεπόρτερ του TMZ, Van Lathan, ο οποίος υπογράμμισε ότι πολλοί Αφροαμερικανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθημερινά απειλές στη ζωή τους, τονίζοντας ότι τον πληγώνει που ο West μετατρέπεται σε κάτι “μη αληθινό”.

Ο ράπερ επανέλαβε δε την αγάπη του για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αποκαλώντας τον “αγόρι μου”.

Οι απόψεις του πυροδότησαν κύμα επικρίσεων και οργής στα social media, με πολλούς χρήστες να τον συμβουλεύουν “να πάει να ανοίξει κάνα βιβλίο” ή να τον ειρωνεύονται ότι “Όντως η σκλαβιά ήταν επιλογή. Των λευκών…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα