Ο Τομ Χανκς δεν θέλει να δει τη νέα του ταινία παρέα με τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο

Actor Tom Hanks attends the premiere of "The Post" at The Newseum on Thursday, Dec. 14, 2017, in Washington. (Photo by Brent N. Clarke/Invision/AP)
Actor Tom Hanks attends the premiere of "The Post" at The Newseum on Thursday, Dec. 14, 2017, in Washington. (Photo by Brent N. Clarke/Invision/AP) BRENT N. CLARKE/INVISION/AP

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής εξηγεί ότι ήρθε η ώρα όπου ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του

Ο Τομ Χανκς είναι ο πρωταγωνιστής μιας νέας ταινίας για τη διαρροή των άκρως απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, το σκάνδαλο «Pentagon Papers». Λόγω του περιεχομένου της ταινίας και του τρόπου με τον οποίο ασχολείται με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Χανκς λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για προβολή της ταινίας στον Λευκό Οίκο του Τραμπ, εάν του ζητηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Hollywood Reporter» αν θα απαντούσε θετικά σε αίτημα για την προβολή της νέας του ταινίας «The Post» στον Λευκό Οίκο, ο Χανκς ανέφερε τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ, την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου με τους βετεράνους της φυλής Ναβάχο και την αντιμετώπιση από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο οποίος συχνά αποκαλεί τα περισσότερα δημοσιεύματα «ψεύτικες ειδήσεις».

«Δεν νομίζω ότι θα ήθελα. Επειδή νομίζω ότι ως ένα σημείο - κοιτάξτε, δεν σκέφτηκα ότι τα πράγματα θα ήταν έτσι τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν θα ήμουν σε θέση να φανταστώ ότι θα ζούσαμε σε μια χώρα, στην οποία οι νεοναζί κάνουν παρελάσεις με πυρσούς στο Σάρλοτσβιλ και τα αστεία για Ποκαχόντας γίνονται μπροστά σε εκπροσώπους της φυλής Ναβάχο που χρησιμοποιούσαν μυστικό στρατιωτικό κώδικα βασισμένο στη μητρική τους γλώσσα. Και ατομικά πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα υψώσουμε τείχη » είπε.

«Πρέπει να αρχίσουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα. Μπορείτε να σκεφτείτε: "Ξέρετε τι; Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα. Αυτή είναι η στιγμή που, κατά κάποιον τρόπο, οι προσωπικές μας επιλογές θα πρέπει να αντανακλούν τις απόψεις μας. Πρέπει να αρχίσουμε να ψηφίζουμε, πραγματικά, πριν από τις εκλογές. Επομένως, θα ψήφιζα πιθανώς να μην πάω"».

Η ταινία «The Post», σκηνοθετημένη από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, περιγράφει την ιστορία της απόφασης της Washington Post τη δεκαετία του 1970 να δημοσιεύσει τα μυστικά έγγραφα του Πενταγώνου, τα οποία περιείχαν λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η εφημερίδα τελικά αποφάσισε να δημοσιεύσει τα έγγραφα παρά την πίεση του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον να μην το κάνει. Ο Χανκς υποδύεται τον εκδότη της εφημερίδας, Μπεν Μπράντλι.

Ενώ οι περισσότεροι μπορεί να μην έχουν ακούσει για προβολή ταινιών στον Λευκό Οίκο, στην πραγματικότητα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά για ταινίες που ελπίζουν να πάρουν ένα μικρό όφελος δημοσιότητας, σύμφωνα με το Page Six. Ο κινηματογράφος του Λευκού Οίκου βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα και είναι συνήθως ένα μέρος για να παρακολουθούν ταινίες ο πρόεδρος και η οικογένειά του. Τα στούντιο παρέχουν συχνά στον Λευκό Οίκο προβολές κατόπιν αιτήματος. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ζήτησε στην πραγματικότητα να προβληθεί το «The Post» στον Λευκό Οίκο.

Φωτό: Photo by Brent N. Clarke/Invision/AP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τομ Χανκς: 'Εχω διαβήτη γιατί είμαι ηλίθιος'

Ο Τομ Χανκς σε ρόλο Σιρανό - Έκανε πρόταση γάμου για λογαριασμό νεαρού

Ο Τομ Χανκς διασώζει την ιστορία των ΗΠΑ

SHARE: