Οι διάσημοι που πέρασαν από τη χώρα μας το 2016

Αρχηγοί κρατών, θρησκευτικοί ηγέτες και πρόσωπα του Χόλιγουντ τράβηξαν όλα τα βλέμματα του κόσμου και διαφήμισαν τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο

Η Ελλάδα είχε την τιμητική της το 2016, καθώς προσωπικότητες από τη διεθνή πολιτική σκηνή - και όχι μόνο, ήρθαν στη χώρα μας. Τα φλας των φωτογράφων άναψαν, οι δηλώσεις έπεσαν βροχή, ενώ δεν έλειψαν τα λόγια εκτίμησης, σεβασμού και στήριξης προς τον ελληνικό λαό σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Από την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπάρακ Ομπάμα μέχρι τον Πάπα Φραγκίσκο, δείτε ποιες ήταν οι αφίξεις της χρονιάς:

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ

Την Ελλάδα αποφάσισε να επισκεφτεί η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να βρεθεί σε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στην Αθήνα και στη Λέσβο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η ίδια συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Στη Λέσβο καλωσόρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο Ποντίφικας εξήρε το ρόλο της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και σημείωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς. Ακόμη, ο ίδιος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, καθώς και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο και κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη χώρα συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετέβη και στο Άγιο Όρος προκειμένου να πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην «καρδιά» της ελληνικής Χριστιανοσύνης.

Δείτε την υπόλοιπη λίστα στο FortuneGreece

(Πηγή: Fortunegreece)

ADVERTISING

SHARE: