Όπρα Γουίνφρεϊ: Σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ

Όπρα Γουίνφρεϊ: Σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ
This image released by NBC shows Oprah Winfrey accepting the Cecil B. DeMille Award at the 75th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills, Calif., on Sunday, Jan. 7, 2018. (Paul Drinkwater/NBC via AP) Paul Drinkwater/NBC via AP

Η "αγαπημένη" των Αμερικανών έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία 30 χρόνια. Το 2020 ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με την υπέρτατη πρόκληση: Να είναι η επόμενη ένοικος στο Λευκό Οίκο

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει δεχθεί κρούσεις να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ και φέρεται να το σκέφτεται σοβαρά ως ενδεχόμενο, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο δύο φίλους της, στον απόηχο της συγκλονιστικής ομιλίας που εκφώνησε στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, όπου έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά της.

Η 63χρονη θρυλική πλέον τηλεπαρουσιάστρια, δημοσιογράφος, εκδότρια, ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας επισκίασε κάθε άλλο βραβευθέντα στην 75η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, μέσω της εμπνευσμένης και καθηλωτικής ομιλίας της.

Πριν καλά καλά ολοκληρώσει τον ευχαριστήριο λόγο της, τα social media κατακλύστηκαν από αναρτήσεις που την… “παρακαλούσαν” να κατέβει υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ. Το CNN αποκάλυψε σήμερα, επικαλούμενο δύο άτομα του στενού περιβάλλοντός της, ότι όχι μόνο έχει δεχθεί προτάσεις, αλλά και ότι δεν τις έχει απορρίψει και φέρεται να το σκέφτεται σοβαρά! Σημειώνεται πάντως ότι η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αποκλείσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επειδή όμως η εποχή Τραμπ σηματοδότησε ραγδαίες αλλαγές για την αμερικανική κοινωνία, πραγματικά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τις προθέσεις της αυτοδημιούργητης γυναίκας που ξεκίνησε μια καριέρα κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες και κατάφερε όχι μόνο να επιβληθεί αλλά και να κατακτήσει την κορυφή, χωρίς να χάσει ίχνος από το ανθρώπινο πρόσωπο που την κάνει “αγαπημένη” των Αμερικανών, αλλά και με ευρεία αναγνώριση και αποδοχή σε όλο τον κόσμο. ‘Αλλωστε κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να είσαι κατεστημένο, δισεκατομμυριούχος και ο κόσμος να συνεχίζει να σε αγαπάει ακόμη.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα στα χείλη όλων, είναι αν στις εκλογές του 2020 η Όπρα Γουίνφρεϊ κατέβει τελικά στις εκλογές ποιόν θα μπορούσε να έχει απέναντί της. ‘Η μάλλον ποιά… Γιατί σχολιαστές και αναλυτές στα αμερικανικά ΜΜΕ κάθε άλλο παρά αποκλείουν μια υποψηφιότητα της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία θα μπορούσε να επιδιώξει να είναι η επόμενη ένοικος του Λευκού Οίκου μετά τον πατερα της.

“Όπρα για πρόεδρος” το 2020!

Την ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες ακολούθησε ένας καταιγισμός μηνυμάτων στο Twitter με τις ετικέτες “#Oprahforpresident” και “#Oprah2020”. Η Όπρα είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που τιμήθηκε με ένα βραβείο για τη συνολική καριέρα της.

«Στην ομιλία της, διάρκειας 9 λεπτών, η @Oprah είχε περισσότερο προεδρικό χαρακτήρα απ’ όσο ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου εδώ και έναν χρόνο» έγραψε η Κάρι Πενιμπέικερ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Twitter, αναφερόμενη στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτή η ομιλία είχε τα πάντα. #timesup #oprahforpresident» τουίταρε η Κάσι Άρσενολτ, παρουσιάστρια στη Βοστόνη. Μία από τις πολλές εκκλήσεις προκειμένου η Ουίνφρεϊ να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2020.

Παλιότερα, η 63χρονη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο. Για παράδειγμα είχε απαντήσει σε μια συνέντευξη στο CBS όταν της τέθηκε το ερώτημα για τις προεδρικές του 2020 ότι «δεν θα υπάρξει καμία υποψηφιότητα οποιουδήποτε είδους για εμένα».

Εντούτοις, η εφημερίδα Los Angeles Times επικαλέστηκε τον Στέντμαν Γκράχαμ, τον σύντροφο της Ουίνφρεϊ στις επιχειρήσεις και την προσωπική της ζωή, ο οποίος δήλωσε χθες:

«Ο κόσμος θα αποφασίσει… Οπωσδήποτε θα το κάνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα