Timothée Chalamet: Δωρίζει την αμοιβή του, πετώντας ‘καρφιά’ κατά του Woody Allen

Timothée Chalamet: Δωρίζει την αμοιβή του, πετώντας ‘καρφιά’ κατά του Woody Allen
Timothee Chalamet attends the 43rd Annual Los Angeles Film Critics Association Awards on Saturday, Jan. 13, 2018, in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Ο ανερχόμενος πρωταγωνιστής και φαβορί φέτος για βραβείο 'Οσκαρ, ακολούθησε το παράδειγμα της συμπρωταγωνίστριάς του, δωρίζοντας την αμοιβή του με μία αιχμηρή ανακοίνωση που αφήνει αιχμές κατά του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η συμμετοχή σε μια ταινία του Woody Allen ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα για κάθε ηθοποιό. Στη σκιά του σκανδάλου για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ όμως, όλο και περισσότεροι είναι οι ηθοποιοί που γυρνούν την πλάτη τους στο θρυλικό κινηματογραφιστή, παίρνοντας θέση στις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση από τη θετή του κόρη Dylan Farrow. Καταγγελίες τις οποίες ο ίδιος φυσικά αρνείται. Αλλά κανένας ηθοποιός δεν φαίνεται πλέον διατεθειμένος να παραβλέψει.

Ο Timothée Chalamet είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κινηματογραφικά πρόσωπα της φετινής σεζόν. Οι δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, το gay ρομάντζο “Call me by your name” και η γλυκόπικρη κομεντί “Lady Bird”,  φιγουράρουν στις λίστες των φαβορί για όλα τα κινηματογραφικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των Όσκαρ. Και σύμφωνα με κριτικούς, σχολιαστές και τους συναδέλφους του και ο ίδιος είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές των βραβείων για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία της χρονιάς.

Ο ανερχόμενος ηθοποιός πρωταγωνιστή και στην πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Woody Allen “A rainy day in New York” δίπλα στις Rebecca Hall και Selena Gomez. Με τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, τα νέα για την καταγγελία της θετής κόρης του Allen, δεν τον άφησαν αμέτοχο. Έτσι, συντάχθηκε με την συμπρωταγωνίστριά του Rebecca Hall, ανακοινώνοντας και αυτός με την σειρά του ότι θα δωρίσει τον μισθό του από την συμμετοχή του στην ταινία.

“Έμαθα πως ένας καλός ρόλος δεν είναι το μόνο κριτήριο για να αναλάβεις μια δουλειά. Αυτό έγινε πολύ πιο ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες, αφού έγινα μάρτυρας της δημιουργίας ενός ισχυρού κινήματος που προτείνει να τερματιστεί η αδικία, η ανισότητα και πάνω απο όλα η σιωπή. Ερωτήθηκα σε πρόσφατες συνεντεύξεις για την απόφασή μου να δουλέψω το προηγούμενο καλοκαίρι στην ταινία του Γούντι Άλεν. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω άμεσα στην ερώτηση. Αλλά μπορώ να πω αυτό. Δεν θέλω να επωφεληθώ από τη δουλειά μου στην ταινία και σκοπεύω να δωρίσω ολόκληρο το μισθό μου σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις”, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media.

Η αμοιβή του θα μοιραστεί στη νεοιδρυθείσα οργάνωση Time’s Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, στο LGBT Center της Νέας Υόρκης και την οργάνωση RAINN κατά της σεξουαλικής βίας.

 

Φωτό: Richard Shotwell/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα