Το μήνυμα της Αριάνα Γκράντε για τον έναν χρόνο από τη σφαγή στο Μάντσεστερ

Το μήνυμα της Αριάνα Γκράντε για τον έναν χρόνο από τη σφαγή στο Μάντσεστερ
Ένας χρόνος από την επίθεση στο Μάντσεστερ AP

Η δημοφιλής ποπ σταρ δεν ξεχνά τα θύματα και της οικογένειές τους, ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε μετά το τέλος της συναυλίας της πέρυσι στο Μάντσεστερ, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους εφήβους και παιδιά.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Manchester Arena του Μάντσεστερ, ύστερα από συναυλία της Αριάνα Γκράντε, όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι ανατινάχθηκε σκορπώντας το θάνατο ανάμεσα στα παιδιά, τους εφήβους και τους γονείς τους που είχαν κατακλύσει το στάδιο για να δουν από κοντά την Αμερικανίδα σταρ.

Η Αριάνα Γκράντε, που είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την τραγωδία και μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, δεν ξέχασε τα θύματα και τους ανθρώπους που πόνεσαν από αυτή την επίθεση, κάνοντας την ακόλουθη ανάρτηση: “Σας σκέφτομαι όλους σήμερα και κάθε μέρα. Σας αγαπώ με όλο μου το είναι και σας στέλνω όλο φως και τη ζεστασιά που μπορώ να προσφέρω αυτή τη δύσκολη μέρα”.

Η πόλη του Μάντσεστερ τιμά την μνήμη των θυμάτων, διοργανώνοντας επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Θα ακολουθήσει συναυλία από επιζώντες, συγγενείς θυμάτων και 3.000 μέλη από τοπικές χωρωδίες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η τρομοκρατική επίθεση υπήρξε μια από τις πιο σοκαριστικές των τελευταίων ετών, ακριβώς επειδή ο στόχο που επιλέχθηκε ήταν παιδιά, έφηβοι και νέοι που διασκέδαζαν. Το μικρότερο θύμα της επίθεσης ήταν η μόλις 8 ετών, κυπριακής καταγωγής Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, ο πατέρας της οποίας μιλώντας στο BBC εξέφρασε και το παράπονό του για την παντελή έλλειψη στήριξης σε αυτούς που έμειναν πίσω από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα