Διαφοροποίηση Φίλη για χρέος – έξοδο από το Μνημόνιο

Διαφοροποίηση Φίλη για χρέος – έξοδο από το Μνημόνιο
Διαφοροποίηση Φίλη για χρέος - έξοδο από το Μνημόνιο Eurokinissi

Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για απομείωση χρέους δίχως ονομαστική μείωση 15%-20%. Διερωτάται πως μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από το μνημόνιο αν δεν μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα για τη μεταμνημονιακή περίοδο πήρε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, λίγη μόνο ώρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο ακριτικό Καστελόριζο.

Με τοποθέτησή του σε επιτροπή για το Δημογραφικό αλλά και με δηλώσεις του στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών ο κύριος Φίλης παρουσίασε τις δικές του διακριτές θέσεις για το χρέος και την έξοδο από το μνημόνιο.

Επικαλέστηκε, συγκεκριμένα, διεθνή μελέτη για το ελληνικό δημόσιο χρέος, διαμηνύοντας «ότι αν δεν υπάρχει απομείωση του χρέους σε ποσοστό 15 έως 20% τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για απόσβεση του χρέους».

Όσον αφορά δε την επικείμενη ολοκλήρωση του προγράμματος, ζήτησε να τεθεί τώρα στο επίκεντρο του διαλόγου για τη μεταμνημονιακή περίοδο το θέμα της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές, αλλά και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων. 

«Θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν πολιτικές που θα εξαλείφουν τις κοινωνικές ανισότητες και δεν θα τις μεγαλώνουν, όπως συνέβη στα χρόνια του Μνημονίου» είπε ο βουλευτής και διερωτήθηκε «πως μπορεί να υπάρχει έξοδος από το Μνημόνιο» και «ποίον θα αφορά;» αν δεν εξυπηρετηθούν αυτοί οι στόχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα