«Dream» από το Ergon Ensemble: Μια διαφορετική συναυλία χωρίς αποστάσεις

«Dream» από το Ergon Ensemble: Μια διαφορετική συναυλία χωρίς αποστάσεις

Το ονειρικό ηχοτοπίο της βραδιάς θα διαμορφώσουν τα έργα Rain Spell του Τόρου Τακεμίτσου για σύνολο, Dream για σόλο πιάνο του Τζον Κέιτζ, Cendres για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο της Κάιγια Σαάριαχο, Nocturnes en quatuor για κλαρινέτο, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο του Ζεράρ Πεσσόν, Sunrise of the Planetary Dream Collector για κουαρτέτο εγχόρδων του Τέρρυ Ράιλυ και Life για σύνολο του Λούι Άντρισσεν

Το βραβευμένο Ergon Ensemble προσκαλεί το κοινό σε μια διαφορετική συναυλία με τίτλο «Dream», η οποία καταργεί τα όρια μεταξύ ερμηνευτών και θεατών-ακροατών, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Βanquet. Ο κόσμος, καθισμένος σε μαξιλάρια ή καρέκλες, συμμετέχει σε μια συνολική αισθητική εμπειρία, ακούγοντας τις δημιουργίες κορυφαίων σύγχρονων συνθετών όπως οι Τακεμίτσου, Κέιτζ, Σαάριαχο, Πεσσόν, Ράιλυ και Άντρισσεν. Τους φωτισμούς της νέας συναυλίας του Ergon Ensemble στο Μέγαρο έχει σχεδιάσει ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Το ονειρικό ηχοτοπίο της βραδιάς θα διαμορφώσουν τα έργα Rain Spell του Τόρου Τακεμίτσου για σύνολο, Dream για σόλο πιάνο του Τζον Κέιτζ, Cendres για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο της Κάιγια Σαάριαχο, Nocturnes en quatuor για κλαρινέτο, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο του Ζεράρ Πεσσόν, Sunrise of the Planetary Dream Collector για κουαρτέτο εγχόρδων του Τέρρυ Ράιλυ και Life για σύνολο του Λούι Άντρισσεν. Η ερμηνεία της τελευταίας σύνθεσης συνοδεύεται από προβολή ταινίας του Marijke van Warmerdam [Μαράικε φαν Βάρμερνταμ].

Στείλτε mail και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τις 19/2

Το Ergon Ensemble…

… ειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική και έχει κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών και σε άλλους χώρους, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές κυρίως για την αρτιότητα των εκτελέσεών του.

Η προσήλωση του στην ακρίβεια της ερμηνείας είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του συνόλου που το κάνουν να ξεχωρίζει. Σκοπός του είναι η προώθηση των αριστουργημάτων της σύγχρονης μουσικής και του πρόσφατου ελληνικού ρεπερτορίου διεθνώς και η παρουσίασή του στο μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο. Παράλληλα, ως ελληνικό μουσικό σύνολο που έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της άμεσης πρόσβασης στην ελληνική σύγχρονη εργογραφία, αποβλέπει στην προώθηση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας στη διεθνή σκηνή.

Το Ergon Ensemble ιδρύθηκε το 2008 και απαρτίζεται από ταλαντούχους μουσικούς που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern. Το Ergon Ensemble στηρίζεται σε έναν βασικό πυρήνα μουσικών και υποστηρίζεται, ανάλογα με το project, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών που ειδικεύονται στη νέα μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα ευέλικτο σχήμα. Οι προτεραιότητες του συνόλου, πέραν των συναυλιών, περιλαμβάνουν: δισκογραφία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παραγωγές που συνδυάζουν άλλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, το μουσικό θέατρο και τα πολυμέσα. Πρόσφατες σημαντικές παραγωγές του συνόλου ήταν η συμμετοχή στο Suså Festival στην Δανία, οι παραγωγές «Βωβός κινηματογράφος και μουσική», «Peter Maxwell Davies: Icones» και «City Lives» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το «Balkan Project» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και «Μουσική και ηλεκτρονικά» στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2012-13 και 2013-2014, το Ergon Ensemble υλοποίησε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παρουσιάζοντας την σύγχρονη μουσική στο ευρύ κοινό. Συνεργάζεται σε καλλιτεχνικό επίπεδο με το Ensemble Modern της Φραγκφούρτης, το οποίο συχνά μετακαλεί μουσικούς του συνόλου για συμμετοχή στις παραγωγές του. Υπεύθυνος του Ergon Ensemble είναι ο Αλέξανδρος Μούζας. Το Ergon Ensemble υποστηρίζεται από το Μουσικό Ίδρυμα Εrnst von Siemens.

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη B΄) και 20 € (Zώνη Α΄).

Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και ΑΜΕΑ) και 8 € (65+ και πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

Επίσης:

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα