Ποτάμι: 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση, 500 για εξοπλιστικά. Πάντα υπάρχουν λεφτά για όπλα

Ποτάμι: 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση, 500 για εξοπλιστικά. Πάντα υπάρχουν λεφτά για όπλα
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Πώς σχολιάζει το Ποτάμι το δημοσίευμα για έγκριση δαπάνης 500 εκατ. ευρώ, για τη συντήρηση ανθυποβριχιακών αεροσκαφών

“200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει:

“Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι “στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα”. Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι.

Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα