Αποτελέσματα εκλογών 2015: Πότε θα ξέρουμε τις έδρες των κομμάτων

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Πότε θα ξέρουμε τις έδρες των κομμάτων
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠO Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία και έκλεισαν οι κάλπες. Στις 9μμ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος. Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Έκλεισαν οι κάλπες και πλέον αρχίζει ο μαραθώνιος καταμέτρησης των ψήφων, καταχώρησης του αποτελέσματος των εκλογών, μετάδοσης του στους αρμόδιους φορείς και τελικής επεξεργασίας μέχρι την ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

Στο έργο αυτό επιδίδονται δικαστικοί αντιπρόσωποι και μέλη εφορευτικών επιτροπών σε κάθε ένα από τα πάνω από 19.000 εκλογικά κέντρα, καθώς και υπάλληλοι των δήμων, των περιφερειών, του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα μεταδώσουν το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, γεγονός που θα επιταχύνει κατά 20-25 λεπτά την σχετική διαδικασία σε σχέση με τη χρήση τηλεφώνου. Επιπλέον, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών κέντρων έχουν προμηθευτεί κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων θα γνωστοποιήσουν το αποτέλεσμα απευθείας στο υπουργείο, ενώ για πρώτη φορά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι της Β΄Πειραιώς θα πράξουν το ίδιο με τη χρήση τάμπλετ.

Πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περί τις 21:00 οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ενσωματωθεί το 10% της επικράτειας ακόμη κι’αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μόλις 1%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης θα προβεί σε δηλώσεις. Σε ό,τι αφορά στις έδρες οι ειδικοί εκτιμούν ότι ασφαλή εικόνα θα έχουμε όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας (γύρω στα μεσάνυχτα), εκτός και αν υπάρχουν κόμματα, τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα εισέλθουν στη Βουλή.

Όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και εξαχθεί το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που αναμένεται γύρω στις 9-10 το πρωί της Δευτέρας, τότε ο κ. Μανιτάκης θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε ο τελευταίος να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τις διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα