Άρθρο Κ. Χατζηδάκη στο NEWS 247: Μια ευκαιρία για τη χώρα

Άρθρο Κ. Χατζηδάκη στο NEWS 247: Μια ευκαιρία για τη χώρα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ--ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο Κωστής Χατζηδάκης γράφει στο NEWS 247 για την προσγείωση στην πραγματικότητα τους τελευταίους επτά μήνες, το "πείραμα" ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την επιλογή ευθύνης, που πρέπει να κάνουν οι πολίτες στις εκλογές

* Του Κωστή Χατζηδάκη

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μας δίνεται η ευκαιρία για να βάλουμε τη χώρα στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής.

Τους 7 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είδαμε πόσο εύκολα γκρεμίζονται όσα χρειάζονται κόπο, χρόνο και θυσίες για να κτιστούν. Η προσγείωση στην πραγματικότητα ήταν επώδυνη και κόστισε πολλά δις ευρώ στην ελληνική οικονομία και τον Έλληνα φορολογούμενο: η ελληνική οικονομία πέρασε από πρόβλεψη για ανάπτυξη 3% σε ύφεση τουλάχιστον 2%. Στις τράπεζες επιβλήθηκαν κεφαλαιακοί περιορισμοί. Η ανεργία αυξήθηκε και πάλι ακόμα περισσότερο (27.000 νέοι άνεργοι μόνο τον Ιούλιο). Μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σταμάτησαν (οι 4 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, το Μετρό στον Πειραιά, τα έργα ΣΔΙΤ στα απορρίμματα κλπ). Και κάθε ελληνική οικογένεια χρεώθηκε με 10.000 ευρώ για την καινούργια, πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από μερικούς μήνες.

Θέλω να πιστεύω ότι το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε τους περισσότερους από εμάς να το ξανασκεφτούμε.  Και ότι διαμορφώθηκαν πλέον οι προϋποθέσεις για να απαλλαγούμε οριστικά από τις ψευδαισθήσεις, τις χίμαιρες και το λαϊκισμό.

Εμείς από την πλευρά μας ως ΝΔ βάλαμε πλάτη για τη χώρα όπως είχαμε υποχρέωση την κρίσιμη ώρα, όταν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διασπαστεί. Και τολμήσαμε να πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια: ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Γι’ αυτό και απευθύναμε μια ειλικρινή πρόταση συνεργασίας σ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δηλώνουν ότι αποδέχονται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Τώρα είναι η ώρα των πολιτών:

Αν κάνουμε μια επιλογή ευθύνης μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Να σχηματιστεί με κορμό τη ΝΔ μια κυβέρνηση ευρείας βάσης και μακράς πνοής που να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδό μας από την κρίση. Να εκπλήξουμε ευχάριστα τις αγορές και τους εταίρους μας προωθώντας αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν την Ελλάδα σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης και εξόδου από τα μνημόνια. Να εκπλήξουμε ευχάριστα τους εαυτούς μας γιατί επιτέλους θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη κρίση με ενότητα και εθνική συνεννόηση, βάζοντας πάνω από το κομματικό συμφέρον το συμφέρον της πατρίδας.

Αν  εμμείνουμε στις αυταπάτες της αριστεράς και επιβραβεύσουμε ξανά τον λαϊκισμό και τα ψέματα, η χώρα θα παρασυρθεί σε νέες περιπέτειες και θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην κρίση. Ο κ. Τσίπρας ζητάει  μια δεύτερη ευκαιρία. Για το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.  Πάλι για να αλλάξουν την Ευρώπη. Για να αλλάξουν τη συμφωνία που οι ίδιοι υπέγραψαν. Για να κυβερνήσουν με τη νέα συνιστώσα των «53», που δεν τους αρέσει η συμφωνία. Για να μας οδηγήσουν τελικά και πάλι σε ακυβερνησία και νέες εκλογές!

Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η επομένη των εκλογών θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα. Με προβλήματα πολύπλοκα και δυσεπίλυτα και με ελάχιστα περιθώρια χειρισμών. Όχι μόνο γιατί η οικονομία, μετά την οπισθοδρόμηση των τελευταίων μηνών, είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι φαίνεται. Αλλά και γιατί η χώρα θα πρέπει να ανέβει ένα βουνό για να εφαρμόσει το μνημόνιο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Έχοντας σπαταλήσει κάθε ίχνος της αξιοπιστίας μας. Χωρίς να έχουμε ανοχή από τους εταίρους μας για αποκλίσεις. Χωρίς να μας εμπιστεύονται οι αγορές και με το σενάριο grexit πάντα στο τραπέζι.

Στις 21 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχουν περιθώρια για προφάσεις, προσχήματα και «ναι μεν, αλλά». Ο χρόνος μας έχει εξαντληθεί προ πολλού! Πρέπει λοιπόν να εργαστούμε όλοι μαζί για να αποκαταστήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και σιγουριάς, αλλά και για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Σ’ αυτή την προσπάθεια η ΝΔ θα ‘πρεπε να έχει πρώτο ρόλο, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη στροφή της τελευταίας στιγμής εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση.

Εάν δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα, αρνούμαστε να δώσουμε μια ευκαιρία στη χώρα.

Είμαι βέβαιος ότι τώρα που γνωρίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε μια επιλογή ευθύνης.  Για την πατρίδα και τις οικογένειές μας.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα